Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Aubergine- og tomatlasagne

Tidsbruk 50 Minutter
10 Ingredienser
180 Planlagt
Aubergine- og tomatlasagne
Klikk og dra
til kalenderen
Ovnsstekt slektstreff! Aubergine og tomat vokser på samme botaniske familietre – og i denne herlige middagen passer de perfekt sammen.

Velg antall personer

2 Voksne
2 barn

Ingredienser

2 stk
Auberginer
2 boks
Hakkede tomater
3 skive
Loff uten skorpe
1 potte
Persille
1 l
Helmelk
1 fedd
Hvitløk

Fra kjøkkenskapet ditt

1 dl
Olivenolje
50 g
Smør
50 g
Hvetemel
2 ss
Heinz ketchup

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 200°C. Smelt smør med finhakket hvitløk i en kasserolle. Rør inn hvetemel og spe gradvis med melken mens du rører. La sausen småkoke i 5 minutter på lav varme. Smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Trinn 2

Kjør loffskivene (3 skiver for hver 2 boks med hakkede tomater) i en blender eller rasp til smuler.

Trinn 3

Trinn 3

Bland smulene med hermetiske tomater og ketchup og smak til med salt og pepper. Skjær aubergine i skiver og vend dem i olivenolje. Legg aubergine, hvit saus og tomatsaus lag på lag i en ildfast form.

Trinn 4

Trinn 4

Ha hvit saus øverst og stek det i ca. 30 minutter i ovnen. Server med frisk hakket persille.

Serveringsforslag

En grønn salat smaker godt til.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender