Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Aubergine- og tomatlasagne

Oppskrift på Aubergine- og tomatlasagne

Ovnsstekt slektstreff! Aubergine og tomat vokser på samme botaniske familietre – og i denne herlige middagen passer de perfekt sammen.

Tidsbruk 50 minutter
Inneholder 10 ingredienser
Handlet 177 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Ingredienser

2 stk Auberginer
2 boks Hakkede tomater
3 skive Loff uten skorpe
1 potte Persille
1 l Helmelk
1 fedd Hvitløk

Fra kjøkkenskapet ditt

1 dl Olivenolje
50 g Smør
50 g Hvetemel
2 ss Heinz ketchup

Del vår Aubergine- og tomatlasagne oppskrift


Slik lager du Aubergine- og tomatlasagne

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 200°C. Smelt smør med finhakket hvitløk i en kasserolle. Rør inn hvetemel og spe gradvis med melken mens du rører. La sausen småkoke i 5 minutter på lav varme. Smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Trinn 2

Kjør loffskivene (3 skiver for hver 2 boks med hakkede tomater) i en blender eller rasp til smuler.

Trinn 3

Trinn 3

Bland smulene med hermetiske tomater og ketchup og smak til med salt og pepper. Skjær aubergine i skiver og vend dem i olivenolje. Legg aubergine, hvit saus og tomatsaus lag på lag i en ildfast form.

Trinn 4

Trinn 4

Ha hvit saus øverst og stek det i ca. 30 minutter i ovnen. Server med frisk hakket persille.

Serveringsforslag

En grønn salat smaker godt til.


Dra ned i kalender