Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Aubergine- og tomatlasagne

Tidsbruk 50 minutter
10 ingredienser
262 planlagt
Aubergine- og tomatlasagne
Legg oppskrift
i handlelapp
Ovnsstekt slektstreff! Aubergine og tomat vokser på samme botaniske familietre – og i denne herlige middagen passer de perfekt sammen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 stk
Auberginer
2 boks
Hakkede tomater
3 skive
Loff uten skorpe
1 potte
Persille
1 l
Helmelk
1 fedd
Hvitløk
1 dl
Olivenolje
50 g
Smør
50 g
Hvetemel
2 ss
Heinz ketchup

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 200°C. Smelt smør med finhakket hvitløk i en kasserolle. Rør inn hvetemel og spe gradvis med melken mens du rører. La sausen småkoke i 5 minutter på lav varme. Smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Trinn 2

Kjør loffskivene (3 skiver for hver 2 boks med hakkede tomater) i en blender eller rasp til smuler.

Trinn 3

Trinn 3

Bland smulene med hermetiske tomater og ketchup og smak til med salt og pepper. Skjær aubergine i skiver og vend dem i olivenolje. Legg aubergine, hvit saus og tomatsaus lag på lag i en ildfast form.

Trinn 4

Trinn 4

Ha hvit saus øverst og stek det i ca. 30 minutter i ovnen. Server med frisk hakket persille.

Serveringsforslag

En grønn salat smaker godt til.