Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Aspargessuppe med posjert egg

Tidsbruk 40 minutter
18 ingredienser
304 planlagt
Aspargessuppe med posjert egg
Klikk og dra
til kalenderen
Enkel å tilberede og med god, aromatisk smak – asparges er med god grunn på manges grønne favorittliste. Noe av det aller beste du kan bruke asparges til, er suppe. Det krever litt flere forberedelser, men resultatet smaker fantastisk!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Suppe

2 bunt
Asparges
0,8 stk
Løk, 4-pk
1 dl
Fløte
0,2 stk
Løk til aspargestopper
2 ss
Solsikkeolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
5 dl
Hønsebuljong
2 ss
Kaldpresset olivenolje

Krutonger

0,5 stk
Solsikkebrød (evt gammelt brød)
1 fedd
Hvitløk
2 ss
Solsikkeolje
2 ss
Solsikkekjerner
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Posjerte egg

4 stk
Egg
1 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 ts
Eplecidereddik

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær toppene av asparges og ta vare på dem til senere.

Trinn 2

Suppe: Skrell og skjær løken i fine skiver. Fres asparges og ¾ av løken til det er blankt i en gryte med litt olje, salt og nykvernet pepper. Tilsett fløte og hønsebuljong. La det småkoke i ca. 15 min. Kjør ingrediensene i en blender og ha det tilbake i gryten. Smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Kok aspargestoppene i lettsaltet vann, skyll de i kaldt vann når de er møre. Tørk og bland de med resten av løken og litt kaldpresset olivenolje.

Trinn 4

Krutonger og solsikkekjerner: Skjær brødet i terninger og stek de brune i pannen med olje, hvitløksfedd, salt og nykvernet pepper. Rist solsikkekjerner til de er gylne og fine, dryss forsiktig over med salt.

Trinn 5

Posjert egg: Kok opp vann og eddik. Sett fart på vannet i gryten med en visp slik at vannet går i sirkel. Knekk eggene og hell dem forsiktig i vannet. Når vannet går i sirkel blander ikke eggene seg inn i hverandre. La eggene trekke i ca. 4 minutter og løft de forsiktig ut.

Trinn 6

Server suppen med aspargestopper, krutonger og posjert egg.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender