Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Aspargessuppe med posjert egg

Oppskrift på Aspargessuppe med posjert egg

Enkel å tilberede og med god, aromatisk smak – asparges er med god grunn på manges grønne favorittliste. Noe av det aller beste du kan bruke asparges til, er suppe. Det krever litt flere forberedelser, men resultatet smaker fantastisk!

Tidsbruk 40 minutter
Inneholder 18 ingredienser
Handlet 304 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Krutonger

2 ss Solsikkekjerner
1 klype Salt
0,5 stk Solsikkebrød (evt gammelt brød)
1 fedd Hvitløk
2 ss Solsikkeolje
1 klype Pepper

Posjerte egg

1 ts Eplecidereddik
4 stk Egg
1 l Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Suppe

0,2 stk Løk til aspargestopper
0,8 stk Løk, 4-pk
2 bunt Asparges
1 dl Fløte
1 klype Pepper
5 dl Hønsebuljong
2 ss Solsikkeolje
2 ss Kaldpresset olivenolje
1 klype Salt

Del vår Aspargessuppe med posjert egg oppskrift


Slik lager du Aspargessuppe med posjert egg

Trinn 1

Skjær toppene av asparges og ta vare på dem til senere.

Trinn 2

Suppe: Skrell og skjær løken i fine skiver. Fres asparges og ¾ av løken til det er blankt i en gryte med litt olje, salt og nykvernet pepper. Tilsett fløte og hønsebuljong. La det småkoke i ca. 15 min. Kjør ingrediensene i en blender og ha det tilbake i gryten. Smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Kok aspargestoppene i lettsaltet vann, skyll de i kaldt vann når de er møre. Tørk og bland de med resten av løken og litt kaldpresset olivenolje.

Trinn 4

Krutonger og solsikkekjerner: Skjær brødet i terninger og stek de brune i pannen med olje, hvitløksfedd, salt og nykvernet pepper. Rist solsikkekjerner til de er gylne og fine, dryss forsiktig over med salt.

Trinn 5

Posjert egg: Kok opp vann og eddik. Sett fart på vannet i gryten med en visp slik at vannet går i sirkel. Knekk eggene og hell dem forsiktig i vannet. Når vannet går i sirkel blander ikke eggene seg inn i hverandre. La eggene trekke i ca. 4 minutter og løft de forsiktig ut.

Trinn 6

Server suppen med aspargestopper, krutonger og posjert egg.


Dra ned i kalender