Asiatisk hot pot

Tidsbruk 30 minutter
17 ingredienser
1498 planlagt
Asiatisk hot pot
Legg oppskrift
i handlelapp
Hot Pot er en eldgammel kinesisk tilberedingsteknikk; prøv denne varianten med milde asiatiske smaker.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ris

3 dl
Jasminris

Kjøttdeig

1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Squash
2 stk
Gulrøtter
400 g
Kjøttdeig av kylling og kalkun
2 ss
Olje

Hot Pot

1 boks
Hakkede tomater
1 boks
Kokosmelk
1 terning
Grønnsaksbuljong
1 ts
Paprikapulver
0,5 ts
Spisskummen
0,5 ts
Karripulver
0,5 ts
Kanel
1 boks
Kikerter
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok ris etter anvisning på pakken.

Trinn 2

Skrell og finhakk løk og hvitløk. Del squash og gulrøtter i biter.

Trinn 3

Ha olje i en varm gryte og tilsett løk og hvitløk. Stek til løken er myk og blank. Ha i squash og gulrøtter. Tilsett kjøttdeig, del opp og bland inn. Stek på høy varme til kjøttdeigen har fått litt farge.

Trinn 4

Ha i hermetiske tomater, kokosmelk, buljongterning og krydder. La gryten småkoke i 10 minutter. Ha i kikerter mot slutten av koketiden.

Trinn 5

Smak til med salt og pepper. Server!

Det lille ekstra

Server gjerne med frisk koriander. Dette er ikke inkludert på handlelappen – legg til om du ønsker det lille ekstra.