Aprikoskake

Tidsbruk 80 minutter
8 ingredienser
11 planlagt
Aprikoskake
Legg oppskrift
i handlelapp
Friskt og godt til kaffen

Velg antall personer

6 voksne
6 barn

Ingredienser

2 stk
Egg
1 ts
Vaniljesukker
125 g
Tørkede aprikoser
1 dl
Melk
1 ss
Smør for smøring av brødformen
250 g
Sukker
250 g
Mel
1 ts
Bakepulver

Slik gjør du

Trinn 1

Mykt smør piskes hvitt og luftig i 10 minutter med sukker.

Trinn 2

Tilsett ett og ett egg under pisking.

Trinn 3

Melet blandes med vaniljesukker og bakepulver. Spe formkakerøren vekselvis med mel og melk til alt er godt blandet. Til slutt tilsettes tørkede aprikoser i små terninger.

Trinn 4

Røren has i smurt brødform med et lag bakepapir i bunnen slik at kaken blir lett å løsne fra formen. Kaken stekes i ovnen ved 180 grader over- og undervarme i 1 time. Avkjøles på rist.

Tips!

Kaken kan deles og fryses i passende biter.