Aprikoskake

Tidsbruk 80 minutter
9 ingredienser
Aprikoskake
Legg oppskrift
i handlelapp
Friskt og godt til kaffen

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,7 stk
Egg
0,3 ts
Vaniljesukker
0,3 dl
Melk
41,7 g
Tørkede aprikoser
41,7 g
Smør, mykt
83,3 g
Sukker
83,3 g
Mel
0,3 ts
Bakepulver
0,3 ss
Smør for smøring av brødformen

Slik gjør du

Trinn 1

Mykt smør piskes hvitt og luftig i 10 minutter med sukker.

Trinn 2

Tilsett ett og ett egg under pisking.

Trinn 3

Melet blandes med vaniljesukker og bakepulver. Spe formkakerøren vekselvis med mel og melk til alt er godt blandet. Til slutt tilsettes tørkede aprikoser i små terninger.

Trinn 4

Røren has i smurt brødform med et lag bakepapir i bunnen slik at kaken blir lett å løsne fra formen. Kaken stekes i ovnen ved 180 grader over- og undervarme i 1 time. Avkjøles på rist.

Tips!

Kaken kan deles og fryses i passende biter.