Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Appelsinkake med nøttekrokan

11 ingredienser
2 planlagt
Appelsinkake med nøttekrokan
Klikk og dra
til kalenderen

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Sjokoladekrem

50 g
Brunt sukker
300 g
Melkesjokolade, hakket
300 g
Mørk sjokoalde, hakket
2 ss
Appelsinsaft
1 stk
Skall fra appelsin
2,5 dl
Vann
325 g
Smør
1 ts
Salt

Valnøttkrokan

250 g
Valnøtter
200 g
Sukker
1 ts
Natron

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 170 grader. Kle tre 15 cm runde former med bakepapir og sett til side. Bland sammen melk og sitronsaft og la stå på kjøkkenbenken mens du gjør det andre. Melken vil gjerne klumpe seg litt, men det gjør ikke noe.

Trinn 2

Miks sammen mykt smør, sukker, appelsinskallet og frø fra vaniljestang på høy hastighet til smøret er hvitt og luftig. Det tar ca. 5-7 minutter. Miks inn en eggehvite av gangen, miks godt mellom hver eggehvite. Bland sammen hvetemel, bakepulver og salt. Ha i halvparten av de tørre ingrediensene i miksebollen sammen med halvparten av melken. Miks i 10 sekunder.

Trinn 3

Tilsett resten av de tørre ingrediensene og resten av melken og bland alt sammen i 10-20 sekunder til. Du skal ikke overmikse. Hell røren, like store mengder i hver form. Jeg hadde vel 350 gram i hver form. Stek i ca. 30 minutter eller til kakebunnene er gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Trinn 4

Ha vann, smør, brunt sukker, appelsinskall og salt i en liten kjele og varm opp. Når det startet å koke så trekker du kjelen av varmen. Tilsett hakket sjokolade og appelsinsaft. Rør til alt er godt blandet og du han en skinnende og fin glasur. Sett glasuren kjølig så den tykner. Det tar ca. 1-1,5 time før glasuren blir til en krem du kan pynte kaken med.

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender