Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Appelsingranité med salt og olivenolje

Tidsbruk 180 minutter
6 ingredienser
36 planlagt
Appelsingranité med salt og olivenolje
Legg oppskrift
i handlelapp
En frisk og enkel dessert – den perfekte avslutningen på et langt måltid.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Granité

1,5 stk
Appelsiner
0,8 dl
Sukker
0,8 dl
Vann

Appelsinfileter

4,5 stk
Appelsiner
3 ss
God olivenolje
0,8 klype
Maldon salt

Slik gjør du

Trinn 1

Press saften av 2 appelsiner. Kok sukkerlake og avkjøl. Tilsett appelsinsaften. Hell laken på et brett og sett det i fryseren i minimum 2-3 timer.

Trinn 2

Skjær skallet av 6 appelsiner med en skarp kniv. Pass på å skjære vekk alt det hvite. Skjær ut filetene Fordel appelsinfiletene i dessertskåler og press saften av restene over.

Trinn 3

Skrap opp den fryste appelsinlaken med en gaffel. Ha 2 store spiseskjeer “shaved ice” i hver skål over appelsinfiletene. Topp med noen dråper god olivenolje, og et par saltflak. En frisk, ren og enkel avslutning!