Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Appelsingranité med salt og olivenolje

Oppskrift på Appelsingranité med salt og olivenolje

En frisk og enkel dessert – den perfekte avslutningen på et langt måltid.

Tidsbruk 180 minutter
Inneholder 6 ingredienser
Handlet 35 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Appelsinfileter

0,8 klype Maldon salt
4,5 stk Appelsiner
3 ss God olivenolje

Granité

1,5 stk Appelsiner
0,8 dl Vann
0,8 dl Sukker

Del vår Appelsingranité med salt og olivenolje oppskrift


Slik lager du Appelsingranité med salt og olivenolje

Trinn 1

Press saften av 2 appelsiner. Kok sukkerlake og avkjøl. Tilsett appelsinsaften. Hell laken på et brett og sett det i fryseren i minimum 2-3 timer.

Trinn 2

Skjær skallet av 6 appelsiner med en skarp kniv. Pass på å skjære vekk alt det hvite. Skjær ut filetene Fordel appelsinfiletene i dessertskåler og press saften av restene over.

Trinn 3

Skrap opp den fryste appelsinlaken med en gaffel. Ha 2 store spiseskjeer “shaved ice” i hver skål over appelsinfiletene. Topp med noen dråper god olivenolje, og et par saltflak. En frisk, ren og enkel avslutning!


Dra ned i kalender