Appelsingranité med salt og olivenolje

Tidsbruk 180 minutter
6 ingredienser
36 planlagt
Appelsingranité med salt og olivenolje
Legg oppskrift
i handlelapp
En frisk og enkel dessert – den perfekte avslutningen på et langt måltid.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Granité

1,5 stk
Appelsiner
0,8 dl
Sukker
0,8 dl
Vann

Appelsinfileter

4,5 stk
Appelsiner
3 ss
God olivenolje
0,8 klype
Maldon salt

Slik gjør du

Trinn 1

Press saften av 2 appelsiner. Kok sukkerlake og avkjøl. Tilsett appelsinsaften. Hell laken på et brett og sett det i fryseren i minimum 2-3 timer.

Trinn 2

Skjær skallet av 6 appelsiner med en skarp kniv. Pass på å skjære vekk alt det hvite. Skjær ut filetene Fordel appelsinfiletene i dessertskåler og press saften av restene over.

Trinn 3

Skrap opp den fryste appelsinlaken med en gaffel. Ha 2 store spiseskjeer “shaved ice” i hver skål over appelsinfiletene. Topp med noen dråper god olivenolje, og et par saltflak. En frisk, ren og enkel avslutning!