Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Andelår confite med løk og rødkål

Tidsbruk 150 minutter
13 ingredienser
35 planlagt
Andelår confite med løk og rødkål
Klikk og dra
til kalenderen
Noen ganger er det fint å lage retter fra bunnen av – selv om det tar tid. Andelårconfit er ekte bistromat som alle liker.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Andelår

3 stk
Andelår
0,8 ts
Grovkvernet pepper
3 fedd
Hvitløk
0,8 kvist
Rosmarin
2,3 dl
Solsikkeolje
45 g
Maldonsalt

Potet og løk

9 stk
Poteter, Amandine
6 stk
Sjalottløk

Rødkål

0,4 stk
Liten rødkål
1,5 stk
Røde epler
0,8 dl
Sukker
0,4 dl
Hvitvinseddik (evt. rødvinseddik)
3 dl
Rødvin

Slik gjør du

Trinn 1

Gni andelårene inn med grovt salt og la det ligge kjølig i 12 timer.

Trinn 2

Trinn 2

Sett ovnen på 150C. Skyll andelårene i kaldt vann, tørk og legg dem i en ildfast form. Ha på grovkvernet pepper, knuste hvitløksfedd, rosmarin og solsikkeolje. Bak i ovn i ca. 2 timer.

Trinn 3

Trinn 3

Legg potet og løk med skall i formen etter en time. Vipp løken ut av skallet når den er ferdig stekt.

Trinn 4

Strimle rødkålen fint, skrell og skjær eplene små biter. Ha alt i en stor kjele med vann så det dekker, sukker, eddik og rødvin. La det koke under lokk i ca. 1 time. Ha i mer vann hvis det koker tørt. Smak til med salt og nykvernet sort pepper. Server andeconfit med poteter, helstekt løk og rødkål.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender