Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Andelår confite med løk og rødkål

Oppskrift på Andelår confite med løk og rødkål

Noen ganger er det fint å lage retter fra bunnen av – selv om det tar tid. Andelårconfit er ekte bistromat som alle liker.

Tidsbruk 150 minutter
Inneholder 13 ingredienser
Handlet 34 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Andelår

0,8 ts Grovkvernet pepper
45 g Maldonsalt
3 fedd Hvitløk
0,8 kvist Rosmarin
2,3 dl Solsikkeolje
3 stk Andelår

Potet og løk

9 stk Poteter, Amandine
6 stk Sjalottløk

Rødkål

0,4 stk Liten rødkål
1,5 stk Røde epler
0,8 dl Sukker
0,4 dl Hvitvinseddik (evt. rødvinseddik)
3 dl Rødvin

Del vår Andelår confite med løk og rødkål oppskrift


Slik lager du Andelår confite med løk og rødkål

Trinn 1

Gni andelårene inn med grovt salt og la det ligge kjølig i 12 timer.

Trinn 2

Trinn 2

Sett ovnen på 150C. Skyll andelårene i kaldt vann, tørk og legg dem i en ildfast form. Ha på grovkvernet pepper, knuste hvitløksfedd, rosmarin og solsikkeolje. Bak i ovn i ca. 2 timer.

Trinn 3

Trinn 3

Legg potet og løk med skall i formen etter en time. Vipp løken ut av skallet når den er ferdig stekt.

Trinn 4

Strimle rødkålen fint, skrell og skjær eplene små biter. Ha alt i en stor kjele med vann så det dekker, sukker, eddik og rødvin. La det koke under lokk i ca. 1 time. Ha i mer vann hvis det koker tørt. Smak til med salt og nykvernet sort pepper. Server andeconfit med poteter, helstekt løk og rødkål.


Dra ned i kalender