Andelår confite med løk og rødkål

Tidsbruk 150 minutter
13 ingredienser
53 planlagt
Andelår confite med løk og rødkål
Legg oppskrift
i handlelapp
Noen ganger er det fint å lage retter fra bunnen av – selv om det tar tid. Andelårconfit er ekte bistromat som alle liker.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Andelår

3 stk
Andelår
0,8 ts
Grovkvernet pepper
3 fedd
Hvitløk
0,8 kvist
Rosmarin
2,3 dl
Solsikkeolje
45 g
Maldonsalt

Potet og løk

9 stk
Poteter, Amandine
6 stk
Sjalottløk

Rødkål

0,4 stk
Liten rødkål
1,5 stk
Røde epler
0,8 dl
Sukker
0,4 dl
Hvitvinseddik (evt. rødvinseddik)
3 dl
Rødvin

Slik gjør du

Trinn 1

Gni andelårene inn med grovt salt og la det ligge kjølig i 12 timer.

Trinn 2

Trinn 2

Sett ovnen på 150C. Skyll andelårene i kaldt vann, tørk og legg dem i en ildfast form. Ha på grovkvernet pepper, knuste hvitløksfedd, rosmarin og solsikkeolje. Bak i ovn i ca. 2 timer.

Trinn 3

Trinn 3

Legg potet og løk med skall i formen etter en time. Vipp løken ut av skallet når den er ferdig stekt.

Trinn 4

Strimle rødkålen fint, skrell og skjær eplene små biter. Ha alt i en stor kjele med vann så det dekker, sukker, eddik og rødvin. La det koke under lokk i ca. 1 time. Ha i mer vann hvis det koker tørt. Smak til med salt og nykvernet sort pepper. Server andeconfit med poteter, helstekt løk og rødkål.