Andebryst med asiatisk wok

Tidsbruk 30 minutter
9 ingredienser
142 planlagt
Andebryst med asiatisk wok
Legg oppskrift
i handlelapp
I denne smaksrike wokretten matches sødmen i andekjøttet perfekt av sødmen i chilisausen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ris

4 dl
Jasminris

Andebryst

300 g
Andebryst
0,5 ts
Salt
0,3 ts
Nykvernet pepper

Wok

1 pose
Asiatisk Wok, Bama
1 boks
Minimais
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Olje

Saus

0,5 stk
Sweet chilli dipping sauce

Slik gjør du

Trinn 1

Kok ris som anvist på pakken.

Trinn 2

Rut opp skinnet på andebrystet med en skarp kniv. Gni inn med salt og pepper. Legg andebrystet med skinnsiden ned i en kald wok eller stekepanne. Sett temperaturen på medium varme slik at fettet smelter. Fortsett med å steke på skinnsiden i ca. 10 minutter mens du evt. hever temperaturen noe. Skinnet skal bli sprøtt.

Trinn 3

Snu og stek ca. 5 minutter på den andre siden. Legg andebrystet over på en tallerken og hell ut fettet i pannen. La kjøttet hvile mens du tilbereder wokgrønnsakene.

Trinn 4

Rengjør woken eller pannen og varm den opp til rykende varm. Ha i olje. Tilsett wok-blandingen og minimais og rørestek noen sekunder før du tilsetter hvitløksfedd i tynne skiver. Fortsett å røresteke et par minutter på høy temperatur til grønnsakene er nesten møre, men fortsatt sprø.

Trinn 5

Skjær andebrystet i skiver og legg dem over grønnsakene. Server med jasminris og Sweet Chilli dipping sauce.