Andebryst med appelsinkokt løk | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter And Andebryst med appelsinkokt løk

Andebryst med appelsinkokt løk

3.2 i snitt
Andebryst med appelsinkokt løk
And og appelsin er en klassisk smakskombinasjon; syrligheten fra appelsiner kler det sødmefulle og fete andekjøttet.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Appelsinkokt løk

1 ss
Smør
1 boks
Rødvinsaus fra Stange
2 ss
Akasiehonning
4 dl
Presset appelsin
2 stk
Løk
1 stk
Eple. for eks. Pink lady

Grønnsaker

150 gr
Aspargesbønner
100 gr
Spinat

Andebryst

2 ss
Olivenolje
2 stk
Andebryst

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 180°C. Snitt jevnt og tett ned i andefettet. Brun andebrystene med fettsiden ned i tørr panne til de er crispe. Snu dem raskt og legg dem over på et stekebrett. Krydre med Maldon salt og grovkvernet sort pepper. Etterstek andebrystene i ovnen ved 180°C i ca. 8 minutter. Ta dem ut og la hvile på et lunt sted i 5 minutter. Skjær opp i 5 mm tykke skiver.

  2. Trinn 2

    Kutt løken i 5 mm tykke skiver. Skrell og del eplet i 12 båter. Surr løken blank i smør. Tilsett appelsinsaft og eplebåter. Sett på lokk og kok i 4-5 minutter til eplene er møre.

  3. Trinn 3

    Sil kraften over i en liten kasserolle. Tilsett honning og rødvinsaus og kok opp. Rør inn smøret og smak til med Maldon salt og nykvernet sort pepper.

  4. Trinn 4

    Ha spinaten i pannen med litt olje og rør til den faller sammen. La bønnene få to minutter i kokende vann og vend dem deretter raskt i en panne med smør. Server andebryst med appelsinkokt løk, sautert spinat og blansjerte smørstekte bønner.