Andebryst med appelsinkokt løk

3.5 i snitt
Tidsbruk 50 minutter
Vanskelighetsgrad Avansert ferdighetsnivå
10 ingredienser
460 planlagt
Andebryst med appelsinkokt løk
Legg oppskrift
i handlelapp
And og appelsin er en klassisk smakskombinasjon; syrligheten fra appelsiner kler det sødmefulle og fete andekjøttet.

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Appelsinkokt løk

1 ss
Smør
1 boks
Rødvinsaus fra Stange
2 ss
Akasiehonning
4 dl
Presset appelsin
2 stk
Løk
1 stk
Eple. for eks. Pink lady

Grønnsaker

150 g
Aspargesbønner
100 g
Spinat

Andebryst

2 ss
Olivenolje
2 stk
Andebryst

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 180°C. Snitt jevnt og tett ned i andefettet. Brun andebrystene med fettsiden ned i tørr panne til de er crispe. Snu dem raskt og legg dem over på et stekebrett. Krydre med Maldon salt og grovkvernet sort pepper. Etterstek andebrystene i ovnen ved 180°C i ca. 8 minutter. Ta dem ut og la hvile på et lunt sted i 5 minutter. Skjær opp i 5 mm tykke skiver.

Trinn 2

Trinn 2

Kutt løken i 5 mm tykke skiver. Skrell og del eplet i 12 båter. Surr løken blank i smør. Tilsett appelsinsaft og eplebåter. Sett på lokk og kok i 4-5 minutter til eplene er møre.

Trinn 3

Trinn 3

Sil kraften over i en liten kasserolle. Tilsett honning og rødvinsaus og kok opp. Rør inn smøret og smak til med Maldon salt og nykvernet sort pepper.

Trinn 4

Trinn 4

Ha spinaten i pannen med litt olje og rør til den faller sammen. La bønnene få to minutter i kokende vann og vend dem deretter raskt i en panne med smør. Server andebryst med appelsinkokt løk, sautert spinat og blansjerte smørstekte bønner.