Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Andebryst med appelsinkokt løk

Tidsbruk 50 minutter
11 ingredienser
160 planlagt
Andebryst med appelsinkokt løk
Klikk og dra
til kalenderen
And og appelsin er en klassisk smakskombinasjon; syrligheten fra appelsiner kler det sødmefulle og fete andekjøttet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Andebryst

1,5 stk
Andebryst
1,5 ss
Olivenolje

Appelsinkokt løk

1,5 stk
Løk
0,8 ss
Smør
3 dl
Presset appelsin
0,8 stk
Eple. for eks. Pink lady
1,5 ss
Akasiehonning
0,8 boks
Rødvinsaus fra Stange
0,8 ss
Smør

Grønnsaker

75 g
Spinat
112,5 g
Aspargesbønner

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 180°C. Snitt jevnt og tett ned i andefettet. Brun andebrystene med fettsiden ned i tørr panne til de er crispe. Snu dem raskt og legg dem over på et stekebrett. Krydre med Maldon salt og grovkvernet sort pepper. Etterstek andebrystene i ovnen ved 180°C i ca. 8 minutter. Ta dem ut og la hvile på et lunt sted i 5 minutter. Skjær opp i 5 mm tykke skiver.

Trinn 2

Trinn 2

Kutt løken i 5 mm tykke skiver. Skrell og del eplet i 12 båter. Surr løken blank i smør. Tilsett appelsinsaft og eplebåter. Sett på lokk og kok i 4-5 minutter til eplene er møre.

Trinn 3

Trinn 3

Sil kraften over i en liten kasserolle. Tilsett honning og rødvinsaus og kok opp. Rør inn smøret og smak til med Maldon salt og nykvernet sort pepper.

Trinn 4

Trinn 4

Ha spinaten i pannen med litt olje og rør til den faller sammen. La bønnene få to minutter i kokende vann og vend dem deretter raskt i en panne med smør. Server andebryst med appelsinkokt løk, sautert spinat og blansjerte smørstekte bønner.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender