Amerikanske pannekaker med appelsin og melkesjokolade

14 ingredienser
176 planlagt
Amerikanske pannekaker med appelsin og melkesjokolade
Legg oppskrift
i handlelapp
Disse amerikanske pannekakene er luftige, store og saftige med et hint av appelsin. Jeg har også tilsatt hakket sjokolade i røren for å gjøre dem enda bedre. I tillegg så pisker jeg et maple syrup-smør som er prikken over ièn. Jepp, dette er en skikkelig helgefavoritt.

Ingredienser

Amerikanske pannekaker

2 stk
Egg
1,5 dl
Naturell yoghurt
0,5 stk
Appelsinskall
100 g
Melkesjokolade
2 ss
Sukker
2 ss
Olje
1 dl
Vann
3 dl
Hvetemel
1 ts
Bakepulver
0,5 ts
Natron
0,5 ts
Salt

Lønnesirupsmør

1,5 ss
Lønnesirup
100 g
Smør
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Pannekakene: Pisk sammen egg og sukker i en skål. Ha så i olje, yoghurt og vann og bland alt sammen. I en annen bolle rører du sammen mel, bakepulver, natron og salt. Bland de våte ingrediensene sammen med de tørre og pisk alt sammen til du har en ganske tykk, men glatt røre. Bland så inn finrevet appelsinskall fra en halv appelsin, du kan bruke mer hvis du vil ha sterkere appelsinsmak og hakket melkesjokolade. Varm en panne med litt olje og stek passe store pannekaker.

Trinn 2

Lønnesirupsmør: Pisk sammen alle ingrediensene med en k-visp til smøret blir hvitt og luftig, ca 2 minutter. Smør over litt av det ferdige piskede smøret på pannekakene og riv litt sjokolade over.

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/