Hopp til innhold

Amerikansk pizza med biff og salami

2.6 i snitt
Tidsbruk 100 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
459 planlagt
Amerikansk pizza med biff og salami
Legg oppskrift
i handlelapp
Amerikansk pan pizza er langt fra italiensk pizza. Bunnen er tykk og pizzaen er overlesset av deilig fyll.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Pizzadeig

0.5 pose
Tørrgjær
2 ts
Sukker
1.5 ts
Fint salt
350 ml
Lunkent vann
600 g
Hvetemel + mer til utkjevling
3 ss
Nøytral olje til smøring av form

Fyll

5 ss
Pizzasaus
12 skive
Salami
200 g
Ytrefilet av storfe
6 stk
Jalapenos (ringer)
250 g
Ost

Slik gjør du

Trinn 1

Ha gjær, sukker og salt i en bakebolle. Hell over vann og rør. La stå i 5 minutter før du begynner å spe med mel under omrøring. Elt deigen godt i cirka 10 minutter, og sett den tildekket på et lunt sted i cirka 1 time, eller til deigen har hevet til det dobbelte.

Trinn 2

Forvarm ovnen til 220 grader. Bruk en rund form på cirka 23 cm. Smør med olje. Press deigen ned i formen og sørg for å beholde en tykk kant.

Trinn 3

Skjær biff i strimler og stek i pannen til det nesten er gjennomstekt. Salt og pepre kjøttet. Skjær salami i tykke strimler.

Trinn 4

Smør pizzasaus på pizzaen, men hold kanten fri for saus. Fordel salami, oksekjøtt og jalapeños på pizzaen. Strø ost over.

Trinn 5

Sett pizzaen i ovnen og stek på 220 grader. Stek i cirka 15 minutter til pizzadeigen er gjennomstekt og osten er gyllen.