Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Albondigas

Tidsbruk 45 Minutter
11 Ingredienser
302 Planlagt
Albondigas
Klikk og dra
til kalenderen
Den spanske tapasfavoritten passer utmerket som hovedmåltid også! Spicy, små kjøttboller med herlig tomatsalsa. Buen Provecho!

Velg antall personer

2 Voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Kvernet deig av storfe og svin 18%, 500 g Nordfjord
2 stk
Løk
1 stk
Egg Solvinge
2 boks
Hakkede tomater REMA 1000
4 stk
Rød chili
4 dl
Middagsris REMA 1000
5 ss
Olivenolje REMA 1000
5 fedd
Hvitløk
1 dl
Kjøttbuljong
1 ts
Oregano, tørket
2 ss
Griljermel

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Saus: Finhakk løk, hvitløk og chili. Stek halvparten av løken, 2/5 av hvitløken og chili i olivenolje til det er blankt. Velg antall chili etter hvor hot du vil ha sausen.

Trinn 2

Trinn 2

Tilsett hermetiske tomater og buljong og smak til med salt og pepper. La det småkoke mens du lager kjøttbollene.

Trinn 3

Trinn 3

Bland familiedeigen med egg, resten av den finhakkede løken og hvitløken, oregano og griljermel. Bruk hender eller en tresleiv og bland godt. Spe med litt vann (ca 3ss pr pk familideig), tilsett salt (1ts pr pk familiedeig) og pepper. Kna videre til farsen er seig.

Trinn 4

Trinn 4

Form små boller. Stek albondigas i varm panne med litt olje til de er fine og brune.

Trinn 5

Trinn 5

Legg kjøttbollene i sausen og la alt bli gjennomvarmt. Server med kokt ris.

Serveringsforslag

Gjør som meksikanerne - server albondigas i en suppe. Gjør tomatsausen om til tomatsuppe ved å tilsette mer buljong (ca 5 dl pr boks med tomater). I stedet for å steke kjøttbollene, kan de slippes rett i tomatsuppen og trekke i 15 minutter.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender