Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Aioli med potet

Tidsbruk 15 minutter
8 ingredienser
1 planlagt
Aioli med potet
Klikk og dra
til kalenderen
Når du begynner med en kokt mandelpotet kan du være enda sikrere på å få en aioli med fin og fast konsistens.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Mandelpotet
3 stk
Eggeplommer
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Sitronsaft
1 ss
Hakket persille
3 dl
Olivenolje, Extra virgin
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Press en kokt mandelpotet (ca. 50 g) gjennom en sikt. Ha det i en bolle og avkjøl. Tilsett eggeplommer, finhakket hvitløk og sitronsaft. Bland godt sammen.

Trinn 2

Spe med oljen i en tynn stråle mens du visper kraftig slik at blandingen ikke skiller seg. Arbeid inn all oljen og smak til aiolien med salt og pepper.

Trinn 3

Rør inn hakket persille til slutt. Hvis du synes det kan bli for sterk smak av bare olivenolje så kan den spes ut med solsikkeolje.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Prøv også
Prøv også
Dra ned i kalender