Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Aioli med potet

Tidsbruk 15 minutter
8 ingredienser
3 planlagt
Aioli med potet
Legg oppskrift
i handlelapp
Når du begynner med en kokt mandelpotet kan du være enda sikrere på å få en aioli med fin og fast konsistens.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Mandelpotet
3 stk
Eggeplommer
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Sitronsaft
1 ss
Hakket persille
3 dl
Olivenolje, Extra virgin
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Press en kokt mandelpotet (ca. 50 g) gjennom en sikt. Ha det i en bolle og avkjøl. Tilsett eggeplommer, finhakket hvitløk og sitronsaft. Bland godt sammen.

Trinn 2

Spe med oljen i en tynn stråle mens du visper kraftig slik at blandingen ikke skiller seg. Arbeid inn all oljen og smak til aiolien med salt og pepper.

Trinn 3

Rør inn hakket persille til slutt. Hvis du synes det kan bli for sterk smak av bare olivenolje så kan den spes ut med solsikkeolje.

Prøv også