Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Agurk- og chilisalat med sitrusmarinerte kyllingklubber

Tidsbruk 35 minutter
13 ingredienser
136 planlagt
Agurk- og chilisalat med sitrusmarinerte kyllingklubber
Legg oppskrift
i handlelapp
Med tynne chilistrimler kan du gjøre denne friske kyllingretten akkurat så heit du vil. For kyllingen spiller det ingen rolle – fuglenes smaksløker påvirkes ikke av capsaicin som er pepperets heftige virkestoff.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Kyllingklubber naturell 900 g Solvinge
1 stk
Agurk
0,5 stk
Sitron
1 stk
Rød chili
1 stk
Eple
1 stk
Apetina classic
4 dl
Middagsris REMA 1000
2 dl
Appelsinjuice premium REMA 1000
1 dl
Soyasaus Kikkoman
1 ss
Honning
4 ss
Olivenolje REMA 1000
0,5 ts
Kajennepepper
2 fedd
Hvitløk

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok ris. Marinade: Bland appelsinjuice, soyasaus, honning, halvparten av olivenoljen, halvparten av sitronsaften og en dl vann pr. 2 dl appelsinjuice. Tilsett finhakket hvitløk og litt kajennepepper.

Trinn 2

Trinn 2

Legg kyllingklubbene i en ildfast form og hell marinaden over. Stek på 200°C i ca. 30 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Skjær agurk, chili og eple i tynne skiver. Bland resten av sitronsaften og resten av olivenoljen. Smak til med salt og pepper. Hell det over salaten. Dryss ost over. Server med nykokt ris.

Serveringsforslag

Koriander eller finhakket persille passer godt i denne retten.