Pesto og Parmesanbrød

9 ingredienser
20 planlagt
Pesto og Parmesanbrød
Legg oppskrift
i handlelapp
Dette pesto og parmesanbrødet passer perfekt sammen med en god suppe.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Deig

2.5 ts
Tørrgjær
2 stk
Egg
600 g
Hvetemel
2.5 dl
Lunket vann
2 ts
Salt
1 l
Rapsolje
50 g
Sukker

Pestofyll

1 glass
Pesto
100 g
Parmesan

Slik gjør du

Trinn 1

Bland sammen 150 g av hvetemelet sammen med tørrgjær og lunkent vann(ca. 35 grader) i en bolle. Dekk med plastfolie og la stå i 45 minutter. Ha melblandingen, egg salt, rapsolje og sukker en kjøkkenmaskinbolle og bland alt sammen. Tilsett resten av melet og elt i 10 minutter på lav hastighet. Smør en bolle med smør eller olje og ha deigen over i den smurte bollen. Dekk med plastfolie og la heve til dobbel størrelse. Hvor lang tid det tar kommer an på hvor varmt det er hjemme hos deg, men ca. 1 time.

Trinn 2

Hell deigen ut på en lettmelet kjøkkenbenk. Kjevle ut en rektangel. Smør pesto utover og dryss med parmesan. Rull en stor rull fra kortsiden. Hvis du syns det er vanskelig å skjære deigen på langs kan du dekke rullen med bakepapir og legg i fryseren i 20 minutter.

Trinn 3

Ta deigrullen ut av fryseren og skjær av endene. Skjær så nedover på langs. Nå skal du «flette» de to delene sammen. Trykk sammen én av endene på hver del. Legg så den ene “halvpølsen” over den andre. Repeter med den andre halvpølsene. Tvinn deigene over hverandre til de er helt tvinnet. Så samler du de siste endene sammen for så å legge brødet i en brødform med bakepapir i.

Trinn 4

Pensle med egg. Stek på 180 grader varmluft I 25-30 minutter.

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/