Minidoughnuts

21 ingredienser
48 planlagt
Minidoughnuts
Legg oppskrift
i handlelapp
Doughnuts er veldig godt og ser fantastisk flott ut. Denne gangen så laget jeg minidoughnuts. Jeg trykker ut små doughnuts i stedet for store. Lag de toppingene du selv ønsker. Jeg har foreslått en del forskellige typer som du kan velge mellom.

Ingredienser

Topping, Sitron og melisglasur

1 stk
Sitronsaft
5 ss
Melis

Deigen

1.5 dl
Melk
1 ss
Sitronsaft
1 stk
Egg
1.5 ts
Tørrgjær
1 ss
Kardemomme
1 dl
Vann
55 g
Smør
475 g
Hvetemel
1 ts
Sukker
1 ts
Salt
2 l
Matolje

Topping, skivede mandler

1 pose
Mandler

Topping, revet kokos

0.5 pose
Kokos

Topping, Sjokolade ganache

200 g
Mørk 70 % sjokolade
2 dl
Fløte
1 klype
Salt

Topping, Kremost

6 ss
Kremost
3 ss
Romtemperert smør
3.5 ss
Melis

Slik gjør du

Trinn 1

Deigen: Varm opp melken til lunkent. Skvis i sitronsaft og la stå mens du gjør resten. Melken kommer til å klumpe seg litt, men det er meningen. I en kjøkkenmaskinbolle med eltekrok har du i lunkent vann, egg, smeltet smør, hvetemel, sukker, salt, tørrgjær, kardemomme og melken. Elt alt sammen i 15-20 minutter. Hvis deigen er veldig løs, og da mener jeg veldig løs etter du har eltet i 20 minutter, så kan du tilsette bittelitt mer mel. Ha deigen over i en annen bolle og dekk med plastfolie. Hev deigen i ca. 1 time eller til deigen har doblet seg i størrelse. Velt deigen ut på en melet kjøkkenbenk og trykk ut doughnuts. Du kan fint bruke restdeigen til flere doughnuts, det er bare å skjevle ut flere ganger. Legg de ferdigtrykkete doughnutsene på et stekebrett med bakepapir og mel, og dekk med plastfolie. Etterhev i ca. 1 time. Her er en fin tid til å lage toppingene. Varm opp matolje i en stor kjele til 160 grader. Bruk et mattermometer. Friter doughnutsene til de er gyldne på hver side. La de renne av seg på et kjøkkenpapir. Dypp minidoughnutene i forskjellig topping.

Trinn 2

Topping, skivede mandler: Stek skivede mandler i 5-6 minutter på 180 grader varmluft.

Trinn 3

Topping, Revet kokos: Ha revet kokos en varm panne med smør. Stek til kokosen er gylden og har fått en fin brunfarge.

Trinn 4

Topping, Sjokolade ganache: Varm opp fløten til kokepunktet og hell over I en bolle med sjokoladen og saltet. La stå I 2 minutter før du rører det sammen. Sett til avkjøling før bruk så den tykner litt.

Trinn 5

Topping, Kremost: Ha alle ingrediensene i en bolle og rør godt sammen. Bruk gjerne en stavmikser.

Trinn 6

Topping, Sitron og melisglasur: Bland sammen melis og sitronsaft, bland inn litt væske av gangen for å få riktig konsistens på glasuren

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/