Makroner med oreofyll og sjokoladeganache

14 ingredienser
100 planlagt
Makroner med oreofyll og sjokoladeganache
Legg oppskrift
i handlelapp
Makroner en små syndige godsaker. Jeg lager makroner på den italienske måten, jeg lager altså en italiensk marengs. Jeg synes det gjør at makronene blir perfekte hver gang. Jeg deler også røren i to deler, den ene delen skal fylles med et oreofyll og den andre delen med en sjokoladeganache.

Ingredienser

Makronskall

150 g
Mandelmel
110 g
Eggehvite
150 g
Sukker
150 g
Melis
35 ml
Vann

Oreofyll

200 g
Kremost
9 stk
Det hvite fyllet fra Oreokjeks
1 ss
Sitronsaft
1 klype
Maldonsalt
3 ss
Melis
100 g
Mykt smør

Sjokoladeganache

100 g
Kokesjokolade
1 dl
Kremfløte
1 klype
Maldonsalt

Slik gjør du

Trinn 1

Det første du gjør er å blande sammen mandelmel og melis og så sikte det over i en annen bolle. Hiv eventuelle store klumper. Bland inn 55 g eggehvite (1) og rør med en slikkepott til du får en klissete masse. Sett til side. Hvis du vil farge makronene, så gjør du det nå. Da tar du litt gelefarge og blander inn i massen. Ta frem en liten kjele og tilsett sukker og vann. Kok opp og la koke til sukkerlaken måler 118 grader (bruk et mattermometer). Pisk resten av eggehvitene, 55 gram (2), i en ren kjøkkenmaskinbolle med ballongvisp. Eggehviten skal bli skummete og litt stiv. Hell den varme, 118 graders, sukkerlaken ned i eggehvitene i en tynn stråle mens maskinen går på lav/medium hastighet. Når all laken er tilsatt setter du hastigheten opp til høy. Pisk i ca. 7 minutter. Du har nå laget det som heter en italiensk marengs som skal være stiv, hvit og blank. Rør inn halvparten av marengsen sammen med mandelblandingen med en slikkepott. Tilsett så resten av marengsen og vend den inn til du har en røre som er tykk, men flyter litt utover.

Trinn 2

Med oreodryss: Når du holder slikkepotten opp skal røren falle forsiktig ned igjen med noen mellomrom, da er røren klar. Jo mer du rører jo tynnere blir røren. Du vil heller at røren skal være litt for tykk, enn litt for tynn så ikke rør for mye. Ha røren i en sprøytepose med rund tip og sprøyt runde makroner på et stekebrett som enten er dekket med silikonmatte eller bakepapir. Dryss litt knust oreokjeks over makronene. Stek makronene (uten å tørke dem først) på 130 grader varmluft i ca. 13 minutter, så 110 grader i 4 minutter. Avkjøl helt før du tar dem av matten/papiret.

Trinn 3

Uten oreodryss: Rett før røren har perfekt konsistens vender du inn brun matfarge. Når du holder slikkepotten opp skal røren falle forsiktig ned igjen med noen mellomrom, da er røren klar. Jo mer du rører jo tynnere blir røren. Du vil heller at røren skal være litt for tykk, enn litt for tynn så ikke rør for mye. Ha røren i en sprøytepose med rund tip og sprøyt runde makroner på et stekebrett som enten er dekket med silikonmatte eller bakepapir. Stek makronene (uten å tørke dem først) på 130 grader varmluft i ca. 13 minutter, så 110 grader i 4 minutter. Avkjøl helt før du tar dem av matten/papiret.

Trinn 4

Oreofyll: Ha alle ingrediensene i en bolle og bruk en stavmikser til å blende alt sammen til en myk krem. Fyll fyllet mellom to makronskall.