Havrerundstykker

8 ingredienser
46 planlagt
Havrerundstykker
Legg oppskrift
i handlelapp
Disse havrerundstykkene passer like bra til helgen som i hverdagen. Du kan helt fint fryse dem ned slik å tine dem på 75 grader i ovnen. Da har du alltid ferske rundstykker.

Ingredienser

0.5 dl
Siktet rugmel
50 g
Lettkokte havregryn
7 g
Tørrgjær
3 dl
Melk
1 stk
Egg
2 ss
Olje
2 ts
Sukker
10 g
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

For å knuse havregrynene bruker jeg en liten blender med knivblad. Hvis ikke kan man også bruke små, lettkokte havregryn. Ha rugmel, knuste havregryn, gjær, salt og sukker i en kjøkkenmaskinbolle med k-visp. Bland dette sammen.

Trinn 2

I en liten kjele varmer du opp melken til ca. 37 grader. Visp inn egg og olje. Hell det våte sammen med de tørre ingrediensene og bland sammen på lav hastighet i 1 minutt. Sett hastigheten opp til medium og miks i 2 minutter. Tilsett 1/2 dl til med rugmel og bland. Sett nå på en eltekrok og elt i 10 minutter på medium hastighet.

Trinn 3

Hell deigen ut på en melet kjøkkenbenk og elt et par ganger med henda. Hvis deigen er veldig løs så tilsett litt mer mel, men deigen skal ikke være tørr…! Del deigen i 6 like store emner. Ha litt olje på henda og rull runde rundstykker. Legg dem i en form som er ca. 20 x 30 cm og dekk med plastfolie. Jeg legger rundstykkene ganske nære hverandre slik at de hever inn i hverandre.

Trinn 4

Hev til dobbel størrelse, ca. 45 min-1 time. Pensle rundstykkene med litt vann og dryss havregryn over. Stek på 200 grader i ca. 25 minutter.