Hamburgere

35 ingredienser
105 planlagt
Hamburgere
Legg oppskrift
i handlelapp
Hamburgere er mitt ultimate måltid. En god blanding av kjøtt, myke hamburgerbrød og godt tilbehør. Jeg har her satt sammen det beste av tilbehøret til de diggeste burgerne.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Hamburgerbrød

1 stk
Egg til pensling
625 g
Hvetemel
1 pose
Tørrgjær
50 g
Melkepulver
1 dl
Fløte
2.5 dl
Melk
75 g
Sukker
1 klype
Salt

Spicy Aioli

1 stk
Egg
0.3 stk
Chili
1 ts
Diljonsennep
1 fedd
Hvitløk
2 ss
Sitronsaft
1 klype
Salt
1.5 dl
Rapsolje
1 klype
Pepper

Karamellisert løk

2 stk
Gul løk
1 ss
Brunt sukker
2 ss
Olje
2 ss
Smør
7 ss
Balsamicoeddik
3 ss
Vann
1 klype
Salt

Hamburger

800 g
Kjøttdeig
2 fedd
Hvitløk
1.5 ss
Diljonsennep
250 g
Brie, skivet
2 klype
Salt
2 klype
Pepper
2 ss
Smør
1 ss
Olje

Ekstra

1 pakke
Bacon
1 pakke
Ruccola

Jevning

2.5 dl
Vann
50 g
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Jevning: Rør sammen 2,5 dl vann sammen med 50 g mel i en kjele og varm opp mens du rører. Rør hele tiden mens det begynner å koke og tykne. La det småputre i 4 minutter mens du rører. Du skal nå ha en ganske tykk røre. Sett til side og la avkjøles i ca. 15 minutter.

Trinn 2

Hamburgerbrød: Ha mel, sukker, gjær, melkepulver, egg, fløte, salt og jevningen i en kjøkkenmaskinbolle med eltekrok. Elt på lav hastighet mens du gradvis har i melk. Når all melken er i lar du maskinen elte deigen i 15 minutter. De siste 3 minuttene kan du sette opp hastigheten på eltingen. Ha deigen i en smurt bolle og la heve til dobbel størrelse. Ca. 45-60 minutter. Smør litt olje på kjøkkenbenken og på henda dine og hell deigen ut. Del deigen i 120 grams emner og rull runde boller. Når det blir klissete så smører du henda med mer olje. På denne måten slipper du å tilsette masse mel. Plasser bollene på to stekebrett, 9 stk på hvert brett. Jeg plasserer dem ganske tett så de «vokser» inn i hverandre når de etterhever. Dekk med plastfolie og la etterheve i 30-45 minutter. Pensle med egg, eventuelt strø over sesamfrø, og stek på 180 grader i ca. 15 minutter.

Trinn 3

Spicy aioli: I en høy kolbe som passer til stavmikser har du egg, dijonsennep, chili, hvitløk, sitronsaft, salt og pepper. Blend dette sammen. Tilsett oljen i en tynn stråle mens stavmikseren går. Når all oljen er helt i skal du ha en tykk dressing. Smak til med salt og pepper, evt mer sitronsaft.

Trinn 4

Karamellisert løk: Skrell løken, kutt dem i to og skjør tynne skiver. Smelt smør og olje i en stekepanne og tilsett løken. Når løken begynner å bli brun, tar ca 10 minutter på medium varme så tilsetter du sukker. Bland alt godt sammen. Ha tilslutt i balsamicoeddik, vann og salt. Rør godt og la småkoke til løken er helt myk og kremete.

Trinn 5

Hamburger: Bland sammen kjøttdeig, egg, dijonsennep, salt og pepper. Stek hamburgerne i en panne med smør og olje til de er gjennomstekt. Når du snur burgerne så legger du godt med brie på. Jeg pleier å dekke til pannen med sølvfolie på slutten så brien smelter.

Trinn 6

Sette sammen: Skjær hamburgerbrødene i to og legg godt med aioli på hver bunn. Fordel ruccola, karamellisert løk og sprøstekt bacon på. Legg hamburgerne på og avslutt med enda mer dressing.

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/