Gulrotkake med nøttekrokan

20 ingredienser
18 planlagt
Gulrotkake med nøttekrokan
Legg oppskrift
i handlelapp
Jeg elsker denne klassikeren av en kake. En skikkelig god gulrotkake med en fløyelsesmyk ostekrem. Og ikke minst, jeg har gjort en liten tvist ved å lage nøttekrokan. Det gir et crunchy element som er megadigg.

Ingredienser

Kakebunn

1 ts
Vaniljesukker
225 g
Revet gulrot
3 stk
Egg
0.3 ts
Nellik
1 ts
Kanel
0.5 ts
Muskatnøtt
1 dl
Sukker
1.5 dl
Raps eller solsikkeolje
250 g
Hvetemel
0.5 ts
Bakepulver
1 ts
Natron
1 dl
Mykt brunt sukker

Kremostglasur

400 g
Philadelphia, original
1 ss
Sitronsaft
150 g
Melis
100 g
Smør
1 klype
Salt

Mandelkrokan

250 g
Mandler
1 ts
Natron
200 g
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Kakebunn: Kle bunnen av en 20 cm rund form med bakepapir og smør sidene. Forvarm ovnen til 180 grader. Miks sammen olje og begge typer sukker og egg til en tykk røre. I en annen bolle blander du sammen vaniljesukker, mel, kanel, bakepulver, natron, salt, muskattnøtt og nellik. Bland de tørre ingrediensene sammen med de våte og miks alt sammen. Skrap ned fra siden av bollen og miks en gang til. Bland så inn revet gulrot med en slikkepott. Hell røren i formen og stek i 50-60 minutter eller til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken helt før du setter sammen kaken.

Trinn 2

Kremostglasur: Det er viktig at smøret er romtemperert. Jeg bruker også original kremost, ikke lettprodukt. I en bolle har du alle ingrediensene. Bruk en stavmikser til å mikse alt godt sammen til du får en fløyelsmyk krem. Sett kremen i kjøleskapet til du skal bruke den.

Trinn 3

Mandelkrokan: Stek mandlene på 200 grader i 5 minutter. Smelt sukker i en stålkjele til det har blitt til brun karamell, men ikke brent. Ikke rør, men vend på kjelen. Trekk kjelen av platen og tilsett mandler og natron, rør alt fort sammen før du heller alt på et stekepapir og fordeler utover. Avkjøl og hakk i små biter, gjerne med en liten blender.

Trinn 4

Sett sammen kaken: Skjær toppen av kaken av slik at du får en helt rett kake. Skjær så kaken i to deler så du har to like store kakebunner. Smør halvparten av glasuren på den ene kakebunnen og dryss med nøttekrokan (så mye du ønsker) Legg den andre halvdelen oppå og fordel resten glasuren og krokanen på.

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/