Devil food cake

23 ingredienser
26 planlagt
Devil food cake
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne kaken er djevelsk god. Kremen er til å dø for og kakebunnene er saftige. Jeg pynter kaken med fine makroner som gjør at den ser veldig imponerende ut. Du kan droppe makronene hvis du vil gjøre det litt enklere.

Ingredienser

Kakebunner

200 g
Hvetemel
100 g
Brunt sukker
50 g
Kakaopulver
1.5 dl
Kefir
2 stk
Egg
100 g
Hvitt sukker
1 ts
Natron
0.5 ts
Bakepulver
0.5 ts
Salt
100 g
Smør
1 dl
Varmt vann

Sjokoladekrem

25 g
Brunt sukker
150 g
Melkesjokolade, hakket
150 g
Mørk sjokolade, hakket
1.3 dl
Vann
175 g
Smør
0.5 ts
Salt

Makroner

150 g
Mandelmel
2 stk
Eggehvite
1 ts
Kakaopulver
150 g
Melis
150 g
Sukker
35 ml
Vann

Slik gjør du

Trinn 1

Kakebunner: Forvarm ovnen til 180 grader. Kle to 20 cm runde kakeformer med bakepapir i bunnen og smør sidene. Bland sammen mel, brunt sukker, hvitt sukker, kakopulver, natron, bakepulver og salt i en kjøkkenmaskinbolle. Smelt smør og hell i kefir og vann. Pisk inn eggene og ha så de våte ingrediensene sammen med de tørre. Bland alt godt sammen med en ballongvisp. Fordel røren i de to formene og stek i 30 minutter eller til de er ferdig stekt. Du kan sjekke om kakene er ferdigstekte ved å stikke en strikkepinne ned i kakene. Hvis pinnen kommer ut ren så er de ferdige. Om det henger deig på pinnen så stek dem litt til. Velt kakebunnene ut av formene og avkjøl på rist.

Trinn 2

Sjokoladekrem: Ha vann, smør, brunt sukker og salt i en liten kjele og varm opp. Når det starter å koke så trekker du kjelen av varmen. Tilsett hakket sjokolade. Rør til alt er godt blandet og du han en skinnende og fin glasur. Sett glasuren kjølig så den tykner. Det tar ca. 1-1,5 time før glasuren blir til en krem du kan pynte kaken med.

Trinn 3

Sette sammen kaken: Du skal nå sette sammen denne nydelige kaken. Legg den ene kakebunnen opp ned på et fat. Fordel en del sjokoladekrem på bunnen og spre utover. Legg kakebunn nr. 2 oppå og fordel resten av kremen på toppen av kaken og ned langs sidene. Og husk at om kremen er for stiv så varmer du den opp igjen og venter til den stivner. Pynt med makroner som du har fylt med sjokoladekremen.

Trinn 4

Makroner: Det første du gjør er å blande sammen mandelmel og melis og så sikte det over i en annen bolle. Hiv eventuelle store klumper. Bland inn 55 g eggehvite (1) og kakaopulver og rør med en slikkepott til du får en klissete masse. Sett til side. Ta frem en liten kjele og tilsett sukker og vann. Kok opp og la koke til sukkerlaken måler 118 grader (bruk et mattermometer). Pisk resten av eggehvitene, 55 gram (2), i en ren kjøkkenmaskinbolle med ballongvisp. Eggehviten skal bli skummete og litt stiv. Hell den varme, 118 graders, sukkerlaken ned i eggehvitene i en tynn stråle mens maskinen går på lav/medium hastighet. Når all laken er tilsatt setter du hastigheten opp til høy. Pisk i ca. 7 minutter. Du har nå laget det som heter en italiensk marengs som skal være stiv, hvit og blank. Rør inn halvparten av marengsen sammen med mandelblandingen med en slikkepott. Tilsett så resten av marengsen og vend den inn til du har en røre som er tykk, men flyter litt utover. Når du holder slikkepotten opp skal røren falle forsiktig ned igjen med noen mellomrom, da er røren klar. Jo mer du rører jo tynnere blir røren. Du vil heller at røren skal være litt for tykk, enn litt for tynn så ikke rør for mye. Ha røren i en sprøytepose med rund tip og sprøyt runde makroner på et stekebrett som enten er dekket med silikonmatte eller bakepapir. Stek makronene (uten å tørke dem først) på 130 grader varmluft i ca. 13 minutter, så 110 grader i 4 minutter. Avkjøl helt før du tar dem av matten/papiret. Nå kan du fylle makronene med fyllet fra kaken og pynte kaken med makronene.

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/