Sjokolade-delice med ananas i pepperkaramell
Slik gjør du
Trinn 1
Mise en place.
Trinn 2
Sukker og vann kokes i 2 minutter. Visp eggene til eggedosis og hell i den varme sukkerlaken. Rør sammen.
Trinn 3
Smelt sjokolade og smør forsiktig i varmt vannbad.
Trinn 4
Rør sammen og bland massen med eggedosisen. Fyll blandingen i en 20 cm springform. Sett formen i en langpanne og stek ved 120°C i 30 minutter. Ta ut og kjøl helt ned i kjøleskap.
Trinn 5
Smelt sukkeret i en kjele på svak varme til det blir lys karamell. Ikke rør i sukkeret før det har begynt å smelte. Ha i sort pepper og ananas i terninger. Bland godt og karamelliser ananasen mens du rører hele tiden. Tilsett presset sitron og bland godt. Kok til sausen tykner lett. Fordel den karamelliserte ananasen over kaken og server.
Serveringsforslag
Pisk sammen rømme og melis. Skjær opp kaken og server hvert kakestykke med en skje rømme.