Skalldyr og laksesalat med avokado og urtesalat

Tidsbruk 45 minutter
20 ingredienser
133 planlagt
Skalldyr og laksesalat med avokado og urtesalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Det er hyggelig å invitere gjester til fest på nyttårsaften. Men det er ikke alltid like hyggelig å tilbringe hele kvelden på kjøkkenet, uten og kose seg med gjestene. Her er en meny som du kan forberede mye av på forhånd.

Velg antall personer

4 voksne
4 barn

Ingredienser

Skalldyr og laksesalat med avokado og urtesalat

400 g
Reker, frosne
400 g
Argentiske, store reker
1 stk
Chili
2 fedd
Hvitløk
2 stk
Krabbeskjell
400 g
Laksefilet
2 ss
Sitronsaft
1 pakke
Rucculasalat
2 ss
Hakket dill
1 potte
Gressløk
4 stk
Avokado
0.5 dl
Olivenolje
1 ts
Salt
1 ts
Sukker

Dill-sennepsdressing

1 dl
Hakket dill
1 stk
Lettrømme
1 dl
Søt-sterk sennep
2 ss
Sitronsaft
0.5 ts
Salt
0.5 ts
Kvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Rens reker fri for skall. Bland argentinske reker med olivenolje, hakket chili og hvitløk og salt.

Trinn 2

Krabbeskjellene tines og kjøttet has i en bolle.

Trinn 3

Laksefileten renses for skinn, brunt laksekjøtt og skjæres i 1 cm terninger. Blandes med olivenolje, sitronsaft, salt, sukker og hakket dill.

Trinn 4

30 min før gjestene setter seg til bords: Legg rensede reker og krabbe på tallerken sammen med terninger av laks. Del avokadoen i to og grav ut innmaten med en skje. Del avokadoen i skiver og anrett på tallerken.

Trinn 5

Pynt pent med rucculasalat og lange stenger med gressløk.

Trinn 6

Når gjestene sitter til bords: Stek de argentinske rekene i stekepanne ett minutt på hver side og legg dem på forretten sammen med dill-sennepsdressing.

Trinn 7

Dill-sennepsdressing: Bland alle ingrediensene på formiddagen og sett kaldt.