Rask skreigryte med reker, blåskjell og grønnsaker i kremet eplejuicesaus

15 ingredienser
153 planlagt
Rask skreigryte med reker, blåskjell og grønnsaker i kremet eplejuicesaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Havets frukter i en sødmefull eplesaus!

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

2 dl
Eplejuice
2 dl
Vann

Skreigryte

500 g
Skreifilet uten skinn
2 stk
Gulrøtter
1 stk
Purre
2 dl
Fløte
1 ss
Maizena
170 g
Reker i lake
2 ss
Hakket gressløk
2 ss
Hakket sylteagurk
200 g
Blåskjell
1 ts
Salt

Poteter

500 g
Mandelpoteter

Smak til med

0.5 stk
Sitron
1 ts
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Kok opp vann, eplejuice, litt av rekelaken og salt i en kjele. Kutt fisken i 5 cm store terninger og ha dem i kjelen. Kok opp og la trekke i 2 minutter. Ta opp fisken og hold den varm. Behold kraften.

Trinn 2

Skrell gulrøttene, rens purren og kutt i skiver. Ha grønnsakene i kjelen med kraft, tilsett fløte og kok opp. La småkoke til grønnsakene er knapt møre. Jevne med Maizena utrørt i litt kaldt vann. Tilsett reker, hakket sylteagurk og finhakket gressløk. Smak til med litt sukker og evt. noen dråper presset sitron.

Trinn 3

Skyll og vask blåskjellene godt i kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg når du banker på dem og evt. skjell som er skadet. Stek finhakket sjalottløk og hvitløk i olivenolje i en gryte. Tilsett litt hvitvin eller kraft. Ha i blåskjellene, legg på lokk og damp i ca. 3 minutter. Kast de som evt. ikke har åpnet seg.

Trinn 4

Ha den dampede skreien i reke- og grønnsaksgryten og topp med dampede blåskjell. Server med kokte mandelpoteter.