Pannestekt skrei på provencalsk grønnsaksform, servert med kremet makaroni

30 ingredienser
239 planlagt
Pannestekt skrei på provencalsk grønnsaksform, servert med kremet makaroni
Legg oppskrift
i handlelapp
Skrei på middelhavsvis! Ovnsbakt paprika, squash og aubergine får en deilig sødme som kler den fyldige skreismaken.

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Pannestekt skrei

3 dl
Makaroni
750 g
Skrei
4 fedd
Hvitløk, med skall
4 kvist
Frisk timian
2 ts
Sitronsaft
2 klype
Salt
2 klype
Nykvernet pepper
0.5 dl
Solsikkeolje
1 ss
Smør

Urtetopping

0.5 potte
Frisk persille
1 ss
Tørket timian
1 ts
Tørket rosmarin
2 fedd
Hvitløk
1 dl
Griljermel

Provencalsk grønnsaksform

1 stk
Squash
1 stk
Aubergine
2 stk
Paprika
4 stk
Tomater
1.5 dl
Olivenolje
2 klype
Salt
2 klype
Nykvernet pepper

Kremet makaroni

2 stk
Sjalottløk
2 fedd
Hvitløk
1 dl
Eplejuice
2 dl
Fløte
1 dl
Revet parmesan
2 ts
Sitronsaft
1 klype
Salt
1 ss
Olivenolje
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Urtetopping: Kjør friske og tørkede urter i food processor med hvitløk til de er finhakket. Tilsett griljermel og kjør til grønn urtetopping.

Trinn 2

Provencalsk grønnsaksform: Forvarm ovnen til 200 °C varmluft. Del aubergine og squash i cm-tykke skiver og ha på salt og pepper. Fjern hinner og frø i paprikaene og del dem i biter. Stek grønnsakene gylne i olivenolje. Legg dem som taksten i en ildfast form. Fordel skivet tomat i mellom. Dryss over urtetopping og stek i ca. 15 minutter.

Trinn 3

Kremet makaroni: Kok makaronien i rikelig lettsaltet vann i 8 minutter. Hell av vannet og hold makaronien varm. Fres hakket sjalottløk og hvitløk i en kjele med olivenolje i ett minutt. Tilsett eplejuice og fløte og kok opp. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og revet parmesan. Bland den kokte makaronien i sausen.

Trinn 4

Pannestekt skrei: Kutt skreifileten i porsjonsstykker og ha salt og pepper på fiskestykkene. Varm en stekepanne til middels/sterk varme og ha i solsikkeolje. Stek fiskestykkene i 3 minutter. Snu dem og stek i 1 minutt på den andre siden. Ha urter, knuste hvitløksfedd med skall og smør i pannen. Stek i 1 minutt til og øs fettet fra pannen over fisken et par ganger. Press over litt sitron og server rett fra pannen!