Olivenoljemarinert torskeloin med blåskjellfrikassé

Tidsbruk 45 minutter
20 ingredienser
162 planlagt
Olivenoljemarinert torskeloin med blåskjellfrikassé
Legg oppskrift
i handlelapp
Estragon gir et smaksløft til både torsk og blåskjell – prøv selv!

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Blåskjellfrikassé

1 stk
Løk
0.5 ts
Hakket timian
1 ts
Sitron, saften
2 fedd
Hvitløk
0.5 kg
Blåskjell
1 dl
Fløte
1 ts
Maizena
0.5 dl
Hvitvin
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
0.5 ss
Solsikkeolje

Grønnsaker

12 stk
Cherrytomater
0.5 stk
Purre
1 ss
Hakket estragon

Torskeloin

450 g
Torskeloin
0.3 stk
Presset sitron
0.3 dl
God olivenolje
0.5 ts
Salt
1 klype
Pepper
0.5 ts
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær torskeloinen i biter. Bland med salt, sukker, nykvernet pepper, olivenolje og sitronsaft. Legg i en ildfast form og la det marinere i 15 minutter.

Trinn 2

Blåskjellfrikassé: Rens skjellene og ha dem i en stor bolle med kaldt vann. Kast knuste skjell og åpne skjell som ikke lukker seg når du banker i dem. Hakk løk og hvitløk og fres i olje i en kjele sammen med timian. Ha rene skjell i kjelen og tilsett vin. Kok opp med lokket på. La fosskoke i 1–2 min. til alle skjellene har åpnet seg. Kast skjell som ikke har åpnet seg.

Trinn 3

Ta skjellene ut av kjelen og la dem avkjøles litt. Ta ut skjellmaten og legg til side. Ha fløten i kjelen og kok opp. Smak til med sitronsaft, nykvernet pepper og salt. Rør maizena ut i kaldt vann og hell i sausen under omrøring så den tykner.

Trinn 4

Bak fisken i ovnen ved 180°C i 5 min. Når gjestene sitter til bords, kok opp sausen sammen med purre i terninger. Tilsett delte cherrytomater, blåskjellene og hakket estragon. Fordel den bakte torsken i dype varme tallerkener, hell over blåskjellfrikasseen og pynt med frisk estragon.