Krydderstekt skreifilet med syltet kinakål, ananassalsa og søtlig soyasaus

36 ingredienser
87 planlagt
Krydderstekt skreifilet med syltet kinakål, ananassalsa og søtlig soyasaus
Legg oppskrift
i handlelapp

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Krydderkokt basmatiris

2 dl
Basmatiris
10 stk
Nellikspikre
1 stk
Kanelstang
10 stk
Sorte pepperkorn
1 l
Vann
1 ts
Salt
2 ss
Smør

Ananassalsa med ingefær og koriander

0.5 stk
Ananas
1 ss
Limesaft
1 ss
Flytende honning
1 ts
Revet ingefær
1 ss
Finhakket koriander

Syltet kinakål med chili og ingefær

0.5 stk
Kinakål
1 dl
7% klar eddik
1 stk
Rød chili i ringer
1 ss
Strimlet ingefær
3 fedd
Hvitløk i skiver
2 ss
Soyasaus
0.5 dl
Vann
1 dl
Sukker

Søtlig soyasaus

0.5 dl
Soyasaus
0.5 dl
Brunt sukker
1 ts
Revet ingefær
1 stk
Finhakket rød chili
0.5 stk
Lime, saften og revet skall
1 ss
Hakket frisk koriander
1 fedd
Finhakket hvitløk
0.5 dl
Søt chilisaus
0.5 dl
Vann

Krydderstekt skrei

750 g
Skreifilet uten skinn
0.5 ts
Kajennepepper
1 ts
Spisskummen
1 ts
Salt
1 ts
Sukker
1 ts
Nykvernet pepper
0.5 dl
Solsikkeolje

Slik gjør du

Trinn 1

Syltet kinakål: Del kinakålen i store flak på 5 x 5 cm. Kok opp lettsaltet vann og kok kålen i 1 minutt. Skyll kålen i kaldt vann for å avkjøle. Kok opp alle ingrediensene til syltelaken og hell den varm over kinakålen. La den marinere i minimum 5 minutter før servering.

Trinn 2

Krydderkokt basmatiris: Legg risen i kaldt vann i 5 minutter, sil av vannet og skyll godt gjennom en sil. Kok opp vann og salt, tilsett risen og kok i 18 minutter. Rett før risen er ferdigkokt freses krydder i smør i en kasserolle. Sil vannet av risen og ha den over i kasserollen med smør og krydder. Fres den kokte risen i kryddersmøret i et par minutter og server.

Trinn 3

Ananassalsa: Skjær skallet av ananasen og kutt fruktkjøttet i små terninger. Bland sammen presset lime, flytende honning, revet ingefær og finhakket frisk koriander. Vend inn ananasterningene.

Trinn 4

Søtlig soyasaus: Bland alle ingrediensene godt sammen.

Trinn 5

Krydderstekt skrei: Dryss salt på filetene. Bland sammen sukker og krydder og dypp den ene siden av hvert fiskestykke i krydderblandingen. Varm en teflonstekepanne med solsikkeolje og stek fisken med kryddersiden ned i 2 minutter på middels/sterk varme. Senk varmen til middels, snu fiskestykkene og stek videre i 2 minutter. Server umiddelbart!