Havrepanert skrei servert med ratatouille og kokte mandelpoteter

21 ingredienser
93 planlagt
Havrepanert skrei servert med ratatouille og kokte mandelpoteter
Legg oppskrift
i handlelapp
En annerledes og sprø skreirett med ekstra sunn panering!

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Ratatouille

1 stk
Rød paprika
0.3 stk
Squash
0.3 stk
Aubergine
1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
1 ts
Tørket timian
1 ts
Tørket rosmarin
1 boks
Hakkede tomater
0.5 dl
Hakket frisk basilikum
0.5 dl
Olivenolje
1 ss
Sukker
2 ss
Hvitvinseddik
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Havrepanert skrei

750 g
Skreifilet uten skinn
1 stk
Egg
2 dl
Havregryn
1 klype
Salt
3 ss
Hvetemel
1 klype
Nykvernet pepper
1 dl
Solsikkeolje

Slik gjør du

Trinn 1

Ratatouille: Rens alle grønnsakene og kutt i fine terninger. Fres hakket løk og hvitløk i olje, tilsett tørkede urter og resten av grønnsakene. Ha i hermetiske tomater, hvitvinseddik og sukker og kok opp. Kok i 5 minutter og smak til med salt og pepper. Tilsett hakket basilikum ved servering.

Trinn 2

Havrepanert skrei: Kutt fisken i passe store stykker. Du trenger 3 skåler; én med hvetemel, én med sammenpisket egg og en med havregryn, evt. griljermel. Salte og pepre fiskestykkene og vend dem først i hvetemel. Rist bort overflødig mel. Vend dem deretter i sammenpisket egg, og tilslutt i havregryn. Fisken stekes i solsikkeolje på middels varme i 3 minutter på hver side.

Trinn 3

Server med ratatouille og kokte mandelpoteter, gjerne med hakkede friske urter.