Bakte rotgrønnsaker og ristet svinenakke

Tidsbruk 30 minutter
13 ingredienser
48 planlagt
Bakte rotgrønnsaker og ristet svinenakke
Legg oppskrift
i handlelapp
Her kan du virkelig imponere familien med en spennende smak av den norske høstmaten, spisset med honning og sitron. Fort gjort er det også, så den passer både til hverdags og som søndagsmiddag.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

250 g
Gulrøtter
250 g
Sellerirot
250 g
Persillerøtter
250 g
Kålrot
1 stk
Sitron
0,5 ts
Soyasaus
0,3 potte
Persille, grovhakket
400 g
Tynnskåret svinenakke i strimler
1 dl
Honning
1 dl
Olivenolje
1 ts
Salt
1 ts
Sort pepper, grovmalt
2 ss
Solsikkeolje

Slik gjør du

Trinn 1

Varm ovnen til 200 grader varmluft. Skrell grønnsakene og del dem i 1 cm tykke og ca. 10 cm lange skiver. Legg dem på et stekebrett og vend dem med honning, skiver av sitron, olivenolje, salt og pepper. Bak dem møre i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter.

Trinn 2

Varm en stekepanne eller wokpanne. Strimle de tynnskårne svinenakkeskivene i lillefingertykke strimler og stek dem ett minutt i varm panne med solsikkeolje. Tilsett soyasaus og kok opp.

Trinn 3

Når rotgrønnsakene er ferdigstekte og møre, overdrysses de med stekt svinenakke og grovhakket flatpersille.

Tips!

Du kan gjerne bruke andre rotfrukter som beter, pastinakk eller løk i retten. Server gjerne en grov potetpure til.