Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Urtebakt kyllinglår

13 ingredienser
572 planlagt
Urtebakt kyllinglår
Legg oppskrift
i handlelapp
Ordentlig god middag blir ikke så mye enklere enn dette. Du legger både kyllinglår, rotgrønnsaker og cherrytomater i en form som er ferdig etter en drøy halvtime.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1,5 pakke
Stange kyllinglår
500 g
Blandede rotgrønnsaker
0,2 potte
Timian
0,2 potte
Rosmarin
4 fedd
Hvitløk
1 stk
Chili
0,5 stk
Sitron
200 g
Cherrytomater
2 ss
Persille, hakket
1 pakke
Fløtegratinerte poteter
1 dl
Olivenolje
2 ts
Salt
1 ts
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm stekeovnen til 180 °C, varmluft. Del Stange kyllinglår i to og legg i en ildfast form. La lårene ligge med skinnsiden opp. Skrell rotgrønnsakene og del dem i biter.

Trinn 2

Ha grønnsakene rundt kyllingen i den ildfaste formen. Finhakk urter, hvitløk og chili og bland inn olivenolje, presset sitron, salt og pepper. Hell det over kyllingen og grønnsakene. Gni kyllinglårene godt inn med urteoljen. Bak i ovnen i 25 minutter.

Trinn 3

Cherrytomatene tilsettes etter ca. 15 minutter. Ta ut formen og la kyllinglårene hvile i 10 minutter før de serveres med sjyen fra stekingen, rotgrønnsaker og fløtegratinerte poteter. Topp med hakket persille ved servering.

Eller lag fra bunnen av!
Eller lag fra bunnen av!