Urtebakt kyllinglår

13 ingredienser
845 planlagt
Urtebakt kyllinglår
Legg oppskrift
i handlelapp
Ordentlig god middag blir ikke så mye enklere enn dette. Du legger både kyllinglår, rotgrønnsaker og cherrytomater i en form som er ferdig etter en drøy halvtime.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1,5 pakke
Stange kyllinglår
500 g
Blandede rotgrønnsaker
0,2 potte
Timian
0,2 potte
Rosmarin
4 fedd
Hvitløk
1 stk
Chili
0,5 stk
Sitron
200 g
Cherrytomater
2 ss
Persille, hakket
1 pakke
Fløtegratinerte poteter
1 dl
Olivenolje
2 ts
Salt
1 ts
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm stekeovnen til 180 °C, varmluft. Del Stange kyllinglår i to og legg i en ildfast form. La lårene ligge med skinnsiden opp. Skrell rotgrønnsakene og del dem i biter.

Trinn 2

Ha grønnsakene rundt kyllingen i den ildfaste formen. Finhakk urter, hvitløk og chili og bland inn olivenolje, presset sitron, salt og pepper. Hell det over kyllingen og grønnsakene. Gni kyllinglårene godt inn med urteoljen. Bak i ovnen i 25 minutter.

Trinn 3

Cherrytomatene tilsettes etter ca. 15 minutter. Ta ut formen og la kyllinglårene hvile i 10 minutter før de serveres med sjyen fra stekingen, rotgrønnsaker og fløtegratinerte poteter. Topp med hakket persille ved servering.

Eller lag fra bunnen av!
Eller lag fra bunnen av!