Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Pollo Alla Cacciotora

Tidsbruk 45 minutter
20 ingredienser
92 planlagt
Pollo Alla Cacciotora
Klikk og dra
til kalenderen
Jegergryte på italiensk! Ordet cacciatore betyr nettopp jeger, og retter alla cacciatora bruker gjerne viltkrydder som rosmarin og hvitløk.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Pollo Alla Cacciotora

1 ts
Kajennepepper
12 fedd
Hvitløk
0,5 dl
Grovhakket rosmarin
2 dl
Hvitvin (ikke hos REMA 1000)
1 glass
Oliven
1,8 kg
Hel Stangekylling
2 ts
Salt
0,5 dl
Olivenolje

Kremet mais

1 boks
Maiskorn
2 dl
Kremfløte
1 stk
Sitron
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Pastarøsti

1 pakke
Fersk spaghetti
1 ss
Hakket persille
1 dl
Revet parmesan
1 fedd
Hvitløk
1 dl
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Pollo Alla Cacciatora: Kjøp en stor Stangekylling. Skjær ut lårene og brystene med vingene. Del lårene i to ved leddet og kyllingbrystet i to like store biter. Gni kyllingstykkene inn med salt og kajennepepper og brun dem i olivenolje i en vid kasserolle. Når kjøttet er godt brunet på begge sider tilsettes hele fedd hvitløk med skallet på, grovhakket rosmarin, hvitvin og gode oliven. Kok opp under lokk og kok gryten sakte i 15 minutter til kyllinglårene er gjennomkokte. Smak til sausen med evt. mer salt og pepper.

Trinn 2

Kremet mais: Ha maiskorn i en kasserolle sammen med fløte og kok i 5-10 minutter til stuingen tykner. Smak til med salt, nykvernet pepper og presset sitron.

Trinn 3

Pastarøsti: Kok pastaen i lettsaltet vann i 3 minutter. Hell av vannet. Bland pastaen med hakket persille, revet parmesan og hakket hvitløk. Smak til med salt og pepper. Varm en teflonstekepanne med olivenolje og ha i pastablandingen. Press og form massen til en tykk pannekake. Stek 3-4 minutter på den ene siden, snu og stek den gyllenbrun og fin på den andre siden. Legg pastarøstien på en skjærefjøl og kutt i trekanter. Server kyllinggryten med kremet mais og pastarøsti kuttet i trekanter.

Slik deler du opp hel kylling:

Skjær av lårene så tett inn mot lårfestet du kommer. Brett ut slik at det knekker i leddet og skjær lårstykkene i to – i leddet. Skjær ut kyllingbrystene: Skjær inntil og følg brystbeinet med kniven. La så kniven følge ribbeina og skrap løs filetene. Skjær filetene helt fri.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender