Pasta Bolognese

Tidsbruk 20 minutter
12 ingredienser
1745 planlagt
Pasta Bolognese
Legg oppskrift
i handlelapp
En smakfull kyllingvariant av en pastaklassiker. Kyllingkjøttdeig har også mindre fett og mer protein enn den den tradisjonelle kjøttdeigen. Fint å variere med.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kjøttsaus

1 stk
Gulrot
1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
1 pakke
Kyllingkjøttdeig
2 boks
Hakkede tomater
1 potte
Rosmarin, tørket
1 ts
Timian, tørket
2 ss
Olivenolje
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper

Pasta

200 g
Penne eller annen tørket pasta
1 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell gulrot, løk, og finhakk dem i foodprosessor sammen med hvitløk.

Trinn 2

Brun kyllingkjøttdeig i en panne med litt olivenolje, og tilsett de hakkede grønnsakene, rosmarin og timian, og stek videre noen minutter. Hell i hakkede tomater, smak til med salt og pepper og la det småkoke i fem minutter.

Trinn 3

Sett over en kjele vann til koking med 1 ts salt pr. liter vann. Kok pastaen som angitt på pakken, ca. 10 minutter for penne. Sil av vannet, men spar 2 ss kokevann i kjelen med pastaen. Ha i smøret og rør rundt. Da får du den perfekte pastaen.

Trinn 4

Bland kjøttsaus og pasta, så har du Pasta Bolognese.

Tips!

Revet parmesan gir en ekstra fylde til denne enkle retten