Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Kyllingbryst med hvitløksfedd

24 ingredienser
295 planlagt
Kyllingbryst med hvitløksfedd
Legg oppskrift
i handlelapp
Hvitløksfeddene får en fantastisk dyp og sødmefull smak av å bli varmebehandlet med skallet på. Det milde kyllingkjøttet blir som en forsterker for disse aromaene og får følge av grønnsaksfrikassé, mandelpotetpuré og hvitløkssjy

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kyllingbryst med 40 hvitløksfedd

3 stk
Stange kyllingbryst
40 fedd
Hvitløksfedd
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
0,5 dl
Solsikkeolje

Hvitløkssjy

1 dl
Eplejuice eller hvitvin
1 stk
Kyllingkraft fra terning
1 ts
Maizena
0,5 ts
Sitronsaft

Mandelpotetpuré

600 g
Mandelpoteter
1 dl
Fløte
1,5 dl
Melk
2 ss
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Grønnsaksfrikassé

100 g
Sukkererter
100 g
Aspargesbønner
0,3 stk
Blomkål
1 stk
Gulrot
0,3 stk
Grønn squash
3 ss
Smør
1 dl
Vann
1 klype
Pepper
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Kyllingbryst: Gni kyllingbrystene inn med salt og pepper. Varm solsikkeolje i en lav kjele med lokk. Legg i kyllingbrystene med skinnsiden ned og stek på medium varme i 7 minutter sammen med hele, uskrelte hvitløksfedd. Stek med lokket på! Da forblir væsken i gryten og skaper en god sjy. Snu kyllingbrystene og stek dem i 5 minutter på den andre siden. Stikk i den tykkeste delen, hvis det kommer ut klar væske er brystene ferdigstekt. Ta kyllingbrystene ut av kjelen og hold dem varme.

Trinn 2

Hvitløkssjy: Ha eplejuice eller hvitvin og kyllingkraft (gjerne fra terning) i stekekjelen og kok opp. Jevn sausen med Maizena utrørt i litt vann og smak til med salt, pepper og presset sitron. Tilsett stekte hvitløksfedd med skinn og strimlet persille.

Trinn 3

Mandelpotetpuré: Skrell potetene og kok til de er møre og begynner å koke i stykker. Hell av vannet og press potetene gjennom en fin sikt. Kok opp fløte og melk med smør, salt og pepper og bland det i potetpureen. Smak til med salt og nykvernet pepper. Potetpureen skal være ganske løs og fløyelsmyk!

Trinn 4

Grønnsaksfrikassé: Rens grønnsakene og kutt i staver eller terninger. Smelt smøret og fres grønnsakene i smøret i et par minutter. Ha på vann, salt og pepper. Kok opp og la småkoke under lokk i 2 minutter. Hell av kokevannet og server.

Trinn 5

Del brystene i tykke skiver og server med hvitløkssjy, grønnsaksfrikassé og mandelpotetpuré.

Tips!

Vi skreller ikke hvitløksfeddene .Skallet isolerer hvitløkskjøttet og gjør at de stekes møre i skinnet sitt og skaper en fantastisk aroma og smak til kyllingen .