Hubbard lårfilet med grillet quesadilla

Tidsbruk 20 minutter
12 ingredienser
2025 planlagt
Hubbard lårfilet med grillet quesadilla
Legg oppskrift
i handlelapp
Mat med mexicanske røtter har vunnet plass i mange nordmenns hjerter – og mager. Denne retten vil ikke gjøre kjærlighetsforholdet dårligere.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Lårfilet av kylling

600 g
Hubbard lårfilet (2-3 per person)

Quesadillas

4 stk
Hvetetortillas
100 g
Revet cheddar-ost
0,5 stk
Finhakket løk
1 stk
Finhakket rød chili

Tomatsalsa

1 stk
Stor, moden tomat, uten frø, finhakket
2 ss
Finhakket rødløk
0,2 stk
Finhakket jalapeño-chili eller frisk grønn chili
1 stk
Lime
1 ss
Finhakket frisk koriander
0,5 ts
Salt
0,5 ts
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Slik griller du lårfilet: Legg lårfileten på indirekte varme, ha på lokk og grill i ca. 5 minutter (til de løsner fra risten). Flytt lårfileten over på direkte varme for å gi dem litt farge. Flytt dem deretter tilbake på indirekte varme i noen minutter.

Trinn 2

Tomatsalsa: Bland sammen tomat, rødløk, chili, limesaft og koriander i en bolle. Smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Quesadillas: Legg 2 stk. tortillas på et stekebrett. Topp hver tortilla med cheddar-ost, og halvparten av løken og chilien. Legg de to resterende tortillas oppå quesadillaene. Grill quesadillaene først på indirekte varme til osten smelter. Flytt deretter til direkte varme, og grill videre til de har fått en fin grillfarge på begge sider. Skjær quesadillaene i trekantede «pizzastykker» og server straks.

Beregn 2-3 lårfileter per person

Lårfilet av kylling, 600g

Lårfilet av kylling, 600g

Solvinge, Hubbard