Frisk rødbetesuppe med kyllinglårfilet

Tidsbruk 20 minutter
14 ingredienser
473 planlagt
Frisk rødbetesuppe med kyllinglårfilet
Legg oppskrift
i handlelapp
Rødbeten er en sunn grønnsak som fortjener en større plass i norsk kjøkken, særlig nå om høsten, hvor den er på sitt aller beste. Når den i tillegg får selskap av kylling, eple og andre godsaker, blir det nok ikke lenge til neste gang den kommer på bordet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Rødbetsuppe

600 g
Rødbeter
1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
1 ts
Timian, tørket
2 ss
Solsikkeolje
1 l
Vann
2 terning
Kyllingbuljongterninger
2 ss
Sukker
2 ss
Eddik, vanlig 7%
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper

Garnityr

1 stk
Grønt eple i små terninger
1 ss
Creme fraiche
400 g
Hubbard kyllinglårfilet

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell grønnsakene. Bruk gjerne plasthansker når du jobber med rødbeter, så slipper du at hendene blir purpurrøde.

Trinn 2

Riv rødbeter, løk og hvitløk på grovt rivjern. Varm en kjele og ha i solsikkeolje. Fres grønnsakene i tre minutter og tilsett vann, buljongterninger, timian, sukker og eddik. Kok suppen i minimum 10 minutter. Smak til at den er svakt sursøt.

Trinn 3

Ved servering kokes suppen opp med små terninger av kyllingkjøtt og epleterninger og øses over i dype tallerkener. Legg en skje creme fraiche på toppen. Server brød til.

Tips

Suppen kan lages vegansk med grønnsaksbuljongterning, eple, ristede solsikkefrø og kokte kikerter.