Fredagskos med kylling, dipp og salat

Tidsbruk 30 minutter
29 ingredienser
670 planlagt
Fredagskos med kylling, dipp og salat
Legg oppskrift
i handlelapp
Den nye fredagskosen? Her er det virkelig full kyllingpakke med masse gode smaker. Og deilige dipper topper det hele.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kyllingspyd

300 g
Grillede kyllingvinger
300 g
Kyllingwienerpølse
2 stk
Løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Squash
8 stk
Grillspyd
300 g
Grillet kyllinglårfilet
2 ss
Olivenolje

Mangosalsa med ingefær og koriander

1 stk
Moden mango
1 ss
Mangochutney
1 ss
Hakket frisk koriander
1 ts
Revet ingefær
1 ss
Limesaft

Guacamoledipp

2 stk
Avokado
1 stk
Tomat i terninger
2 stk
Vårløk i skiver
1 fedd
Hvitløk, hakket
2 ss
Limesaft
1 ss
Chili, hakket
1 dl
Koriander, frisk og hakket
1 dl
Creme fraiche eller rømme
0,5 ts
Salt

Urtedipp

1,5 dl
Creme fraiche
1 dl
Sylteagurk, finhakket
0,2 stk
Løk, finhakket
2 ss
Persile
2 ss
Kapers, finhakket
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Varm en ovn til 230 °C varmluft. Del pølsene og de grillede kyllinglårfileten i 16 biter. Del paprika, løk og squashen i biter. Tre grillede kyllingvinger, pølser, kyllinglårfilet, paprika, løk og squashbiter på grillspydene. Pensle med olivenolje.

Trinn 2

Stek grillspydene i ovnen på 230 °C varmluft i 10 minutter og server med salat, brød, potetchips og 3 dipper.

Trinn 3

Mangosalsa med ingefær og koriander: Skrell frukten og kutt fruktkjøttet i små terninger. Bland sammen med mangochutney, gjerne av den litt sterke typen. Smak til med hakket koriander, revet ingefær og limesaft. Serveres kald som tilbehør til kjøttet

Trinn 4

Guacamoledipp: Del avokadoen og skrap ut fruktkjøttet i en blandebolle. Ha i alle de andre ingrediensene og pisk rundt til en jevn fin guacamole.

Trinn 5

Bland alle ingrediensene til en smakfull urtedipp.