Lammecarré med ertepuré, honningsglaserte persillerøtter og småpoteter

11 ingredienser
135 planlagt
Lammecarré med ertepuré, honningsglaserte persillerøtter og småpoteter
Legg oppskrift
i handlelapp
Norsk lam er en råvare i verdensklasse, og careen er kanskje den aller fineste stykningsdelen. Prøv denne retten når du vil ha en fantastisk middag som det ikke tar lang tid å lage.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Lammecarré

2 stk
Lammecarré
1 stk
Hvitløk
2 klype
Salt
2 klype
Nykvernet pepper
2 ss
Olje

Persillerøtter

4 stk
Persillerøtter
1 ss
Smør
1 ss
Flytende honning

Ertepuré og poteter

1 pakke
Ferdig ertepuré
600 g
Småpoteter

Rødvinssaus

1 boks
Rødvinssaus, Stange

Slik gjør du

Trinn 1

Gni lammecarréen inn med salt og pepper og brun den i olje i en varm panne. Legg kjøttet på et stekebrett sammen med noen knuste hvitløksfedd og stek på 175 °C i ca. 20 minutter eller til kjøttet har en kjernetemperatur på 68 grader. La hvile under folie.

Trinn 2

Sett potetene på kok.

Trinn 3

Skrell persillerøtter og del dem på langs i to eller fire. Stek dem i smør i stekepannen på middels temperatur til de er møre. Hell over litt flytende honning mot slutten av steketiden og la dem blir gylne og fine.

Trinn 4

Varm opp ertepuré og rødvinssaus etter anvisning på pakken. Skjær lammecarréen i skiver lang ribbena. Server med ertepuré, honningsglaserte persillerøtter, kokte småpoteter og rødvinssaus.

Lag ertepuré og rødvinssausfra bunnen av!
Lag ertepuré og rødvinssausfra bunnen av!