Urtestekte lammekoteletter

Tidsbruk 35 minutter
30 ingredienser
110 planlagt
Urtestekte lammekoteletter
Legg oppskrift
i handlelapp
Smakfullt tilbehør som ratatouille og fløtegratinerte poteter gjør dette til en ekstra rik lammeservering.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Urtestekte lammekoteletter

8 stk
Lammekoteletter
2 ts
Sitronsaft
1 ss
Finhakket rosmarin
1 ss
Finhakket timian
4 fedd
Hvitløk
1 klype
Salt
1 dl
Vann
0.5 dl
Solsikkeolje
1 klype
Pepper
2 ss
Olivenolje, Extra virgin

Fløtegratinerte poteter

1 dl
Melk
2 fedd
Hvitløk
100 g
Gulost
3 dl
Fløte
1 stk
Løk
800 g
Poteter
1.5 ts
Salt
1 ts
Malt pepper

Ratatouille

1 boks
Hakkede tomater
0.3 stk
Aubergine
1 ss
Timian, tørr
1 stk
Løk
0.5 potte
Basilikum
1 ts
Rosmarin, tørr
2 fedd
Hvitløk
0.3 stk
Squash
1 stk
Paprika
0.5 dl
Olivenolje
2 ss
Hvitvinseddik
1 ss
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Lammekoteletter: Forvarm stekeovnen til 180 °C. Krydre lammekotelettene med salt og nykvernet pepper og gni dem inn med en blanding av finhakket hvitløk og urter. Varm en stekepanne og ha i solsikkeolje. Stek kotelettene i ett minutt på hver side og etterstek dem i 6-7 minutter i stekeovnen. La dem hvile i 5 minutter før de serveres. Kok ut pannen med vann, olivenolje og sitronsaft og kok sjyen ned til det halve. Hold det varmt.

Trinn 2

Ratatouille: Rens alle grønnsakene og kutt de i fine terninger. Fres løk og finhakket hvitløk i oljen til det er mykt og blankt. Tilsett resten av grønnsakene og urtene. Ha på hermetiske tomater, hvitvinseddik og sukker og kok opp. Kok i 5 minutter og smak til med salt og nykvernet pepper. Ved servering tilsettes hakket basilikum.

Trinn 3

Fløtegratinerte poteter: Forvarm stekeovnen til 220 °C. Skrell potetene og kutt dem i skiver. Ha dem i en kjele sammen med fløte, melk, hakket løk, finhakket hvitløk, salt og nykvernet pepper. Kok opp og småkok i 5 minutter. Ha alt over i en ildfast form og dryss over revet ost. Sett formen i ovnen og stek i 20 minutter til osten er gyllen og potetene møre.