Mousseterte med bringebær
Slik gjør du
Trinn 1
Tertebunn: Smelt smør mens du finknuser kjeks. Tilsett kjeks i det smeltede smøret og rør inn kakaopulver og salt. Hvis deigen er for tørr til å kunne samle seg kan du tilsette en spiseskje ekstra med smør. Fordel tertedeigen i 3 små terteformer med løs bunn og press den utover I formen så du får en fast tertedeig.
Trinn 2
Tertefyll – melkesjokolademousse: Det aller første du kan gjøre er å fylle en stor bolle med kaldt vann. Ha gelatinplatene i vannet og la dem ligge der i 10 minutter. Finhakk sjokoladen og strø salt over, sett til side i en medium stor skål. Varm opp melken sammen med 1/2 ss sukker til kokepunktet i en kjele. Trekk kjelen av platen og rør inn de myke gelatinplatene (husk å klem ut vannet). Hell den varme melken over den finhakkete sjokoladen. La stå i 2 minutter før du rører alt sammen så sjokoladen smelter i den varme melken. Avkjøl sjokoladeblandingen til romtemperatur. Pisk fløten til myk krem, pass på å ikke stivpiske den, og vend inn sjokoladeblandingen med en slikkepott. Hell moussen i terteformene og la de stivne i kjøleskapet i ca. 1 time. Pynt med det du ønsker, jeg brukte ferske bringebær.