Mandel og bringebærkake

Tidsbruk 60 minutter
8 ingredienser
6 planlagt
Mandel og bringebærkake
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne kommer nok til å forsvinne fort, gjennom åpne munner.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1,3 stk
Eggehviter (125g)
50 g
Mandelmel (eller finhakkede mandler)
83,3 g
Bringebær
58,3 g
Smør som skal brunes lysebrunt
58,3 g
Melis
25 g
Hvetemel
0,3 ts
Bakepulver
0,2 dl
Flytende honning

Slik gjør du

Trinn 1

Ha smør i en kjele og smelt det til det brunes lett, og ikke brennes.

Trinn 2

Bland sammen melis, eggehvite, hvetemel, bakepulver og mandelmel (eller mandler du males selv eller kjører mandlene til fint mel i foodprosessor) Spe med det brunede smøret og rør godt sammen.

Trinn 3

Smør en rund springform og mel den. Ha i kakemassen og dryss bringebærene over. (Frosne kan brukes)

Trinn 4

Stek kaken i ovnen ved 170 grader varmluft i 30 minutter. Avkjøl kaken, pensle den med oppvarmet flytende honning.

Tips!

Kaken kan fryses ned i større biter.