Tilbehør til Iskrem

18 ingredienser
33 planlagt
Tilbehør til Iskrem
Legg oppskrift
i handlelapp

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Salt Karamell

1 dl
Fløte
2 ss
Vann
100 g
Sukker
2.5 ss
Smør
2 klype
Salt

Sprøstekt bacon

115 g
Bacon
2 ss
Lønnesirup

Toasted Nuts

50 g
Valnøtter
50 g
Mandler
2 klype
Salt

Crispy nuts

50 g
Nøtteblanding, usaltet
200 g
Sukker
4 ss
Vann
2 klype
Salt

Sjokoladeganache

150 g
Lys kokesjokolade
1 dl
Kremfløte

Sjokoladeglasur som stivner

200 g
70 % sjokolade
60 g
Rapsolje

Slik gjør du

Trinn 1

Salt Karamell: Bland sammen sukker og vann i en kjele. Kok opp uten å røre. La la koke til sukkeret blir til en gylden karamell. Du kan vende på kjelen, men ikke rør! Ha så i smør. Nå kan du røre. Hell i kremfløten, litt av gangen. Rør inn salt og la småkoke i 2-3 minutter. Sil karamellen. Avkjøl så den tykner.

Trinn 2

Sprøstekt bacon: Finkutt bacon i små terninger. Ha litt olje i en panne og sprøstek bacon på litt over middels varme. Under stekingen tilsetter du lønnsesirup. Legg baconet ”til hvile” på et tørkepapir når det er ferdigstekt.

Trinn 3

Crispy nuts: Grovhakk din valgte nøtteblanding. Jeg brukte mandler, peanøtter, makademianøtter og cashewnøtter. Ha nøttene over på et stekebrett, spredt utover med bakepapir under. Lag så en knekk: ha sukker i en vid stålkjele. Varm opp til en godt gyllen farge og hell over nøttene, fordel knekket utover og strø salt over. La det kjøles ned til knekket stivner. Grovhakk mesteparten av blandingen når den er blitt stiv.

Trinn 4

Toasted Nuts: Fordel nøttene utover et stekebrett og dryss salt over. Stek på 200 grader i 5-10 min. La den stå til avkjøling for så å grovhakke dem.

Trinn 5

Sjokoladeganache: Hakk sjokoladen, ha den over i en skål og strø litt salt over. Varm fløten opp til kokepunkt. Hell så fløten over den hakkede sjokoladen og la den stå i 2 minutter før røring. Avkjøl litt. (Den vil tykne når den blir kald så da må du kanskje varme den opp igjen)

Trinn 6

Sjokoladeglasur som stivner: Hakk sjokoladen og ha den over i en stålbolle plassert over en kjele med oppkokt vann, dette kalles et vannbad. Ha temperaturen på middels så vannet ikke koker. La sjokoladen smelte og ta den så vekk fra varmen. Rør så inn oljen. Oljen vil gjøre at sjokoladen stivner fort på den kalde isen.

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/