Rømme panna cotta med multer og mandelkjeks

Tidsbruk 25 minutter
12 ingredienser
67 planlagt
Rømme panna cotta med multer og mandelkjeks
Legg oppskrift
i handlelapp
Spar tid, join the party! Panna cottaen lages en dag før og står ferdig stivnet i kjøleskapet. Legg på en skje rørte multer ved servering og mandelkjeksene som du har stekt dagen i forveien og oppbevart i boks.

Velg antall personer

4 voksne
4 barn

Ingredienser

Panna Cotta

5 stk
Gelatinplater
2 dl
Fløte
1 stk
Vaniljestang
3 dl
Seterrømme
4 dl
Melk
150 g
Sukker

Mandelkjeks

2 stk
Eggehvite
50 g
Mandelflak
100 g
Melis
100 g
Hvetemel

Rørte multer

300 g
Multer, tinte
100 g
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Legg gelatinplaten i kaldt vann for å bløtes opp.

Trinn 2

Kok opp fløte med sukker og vaniljestang som er delt i to på langs og frøene er skrapet ut. Bruk selvfølgelig frøene og stangen som smakstilsetter.

Trinn 3

Sil av vannet på den utbløtede gelatinen og smelt den i den varme vaniljefløten. La fløten avkjøles i 10 minutter og tilsett rømme og melk.

Trinn 4

Fordel panna cottasmeten likt i porsjonsglass. Sett glassene kaldt natten over, slik at de stivner. Konsistensen på panna cotta skal være litt dissete.

Trinn 5

Rørte multer: Rør sukkeret inn i multene et par minutter til sukkeret løser seg opp og anrett på toppen av panna cottaen.

Trinn 6

Mandelkjeks: Bland sammen eggehvite, melis og hvetemel til en slags tykk pannekakerøre.

Trinn 7

Pensle den i 1-2 millimeters tykkelse på bakepapir og dryss med mandelflak.

Trinn 8

Stek kjeksene ved 180 grader over og undervarme i 6 minutter til de er lysebrune. Avkjøles på rist.

Tips!

Du kan også støpe panne cottaen i porsjonsformer som er sprayet med litt sprayfett for å få panna cottaen lett ut av formen og over på tallerken.