Granola med kirsebærkompott

Tidsbruk 60 minutter
13 ingredienser
115 planlagt
Granola med kirsebærkompott
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne desserten er inspirert av den norske klassikeren tilslørte bondepiker. Granola er et sunt og godt alternativ til kavringstrø, kirsebærkompotten en fargerik avveksling til epler.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Granola

168,8 g
Store havregryn
67,5 g
Mandelskiver
45 g
Solsikkekjerner
0,8 ts
Malt kanel
0,4 ts
Malt ingefær
67,5 g
Sirup
0,8 ss
Solsikkeolje
0,8 pose
Kirsebærkompott
0,4 ts
Salt

Krem

75 g
Philadelphia ost
1,5 dl
Kremfløte
0,4 stk
Vaniljestang
0,8 ss
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr. Hvis du ikke finner kirsebærkompott i butikken kan du bruke en annen kompott f.eks. sviske.

Trinn 2

Trinn 2

Rør sammen havregryn, nøtter, krydder, solsikkekjerner, sirup, olje, og halvparten av kirsebærkompotten. Fordel massen på et stekebrett med bakepapir. Stek på 150°C i 45 minutter. Rør rundt noen ganger under stekingen. Ta ut brettet når granolaen er gylden og sprø. Følg med så den ikke blir brent. Avkjøl

Trinn 3

Trinn 3

Skrap ut frøene fra vaniljestangen og ha dem i kremfløten sammen med sukker. Visp fløten til lett krem og visp inn osten. Ha kremen i en sprutepose hvis du skal bruke høye glass til desserten, da er det lettere å få det pent ned i glassene.

Trinn 4

Legg granola, kompott og krem lag på lag i et glass eller en skål og pynt gjerne med bær eller nøtter.

Trinn 5

Granola og krem kan lages på forhånd, men det smaker best om du setter sammen desserten rett før servering. Da beholder granolaen den sprø konsistensen.