Farsert hokkaidogresskar med sitronmelissesaus

Tidsbruk 75 minutter
2 planlagt
Bilde mangler
Legg oppskrift
i handlelapp
Gresskaret er et forholdsvis nytt medlem av norsk mattradisjon. Farsert og helbakt, og servert med kremet sitronmelissesaus, blir det også ønsket hjertelig velkommen til bords.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180 grader varmluft. Skjær lokket av gresskaret og hul ut den løse innmaten. Denne kastes.

Trinn 2

Skjær skorpene av loffskivene og del skivene i terninger. Ha dem i en bolle med melk. Visp sammen egg og ha dem i sammen med melk og loff. La loffen suge til seg væsken. Kjør massen sammen med en stavmikser. Ha kjøttdeig i en foodprosessor og kjør 30 sekunder med salt og kvernet pepper. Spe med loffmassen til en farse.

Trinn 3

Rens grønnsakene og del dem i 1 cm terninger. Fres dem med hakket hvitløk og timian på medium varme med lokk i solsikkeolje i 5 minutter til de er møre. Avkjøl dem.

Trinn 4

Ha farsen tilbake i blandebollen og tilsett freste avkjølte grønnsaker. Legg kjøttfarsen i gresskaret og sett gresskaret på en ildfast form. Bak gresskaret ved 180 grader varmluft i 45 minutter, eller til kjernetemperatur 75 grader. La gresskaret hvile i 20 minutter før det skjæres opp og serveres til middag. Den sjyen som er i formen tas vare på til sausen.

Trinn 5

Kremet saus: Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel. La det frese i ett minutt. Spe med buljong og fløte til en tynn hvit saus. Sil saften fra stekingen av gresskaret i sausen. Smakt til med salt og pepper. Ved servering tilsettes masse sitronmelisse eller urt. Server gjerne kokte poteter til retten.