Utbenet lammelår med tomat, fennikel og mandler

Tidsbruk 90 minutter
11 ingredienser
402 planlagt
Utbenet lammelår med tomat, fennikel og mandler
Legg oppskrift
i handlelapp
Å utbeine lammelår er enklere enn mange tror. Fordelen med beinfritt lår, er at du får en jevnere kjernetemperatur på hele stykket. Og husk at steketiden avhenger av størrelsen på låret.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Lammelår

0,8 stk
Lammelår
2,3 ss
Smør

Saus

45 g
Soltørket tomat
0,8 ts
Fenikkelfrø, hel
2,3 fedd
Hvitløk
37,5 g
Mandler
0,4 stk
Rød chili
0,8 skive
Loff
1,5 dl
Olivenolje
0,8 klype
Pepper
0,8 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Lammelåret beines helt ut og åpnes som en bok. Målet er at stykket skal bli så flatt og jevnt som mulig.

Trinn 2

Sett ovnen på 225°C. Gni lammelåret inn med smør. Legg låret på rist over en langpanne og sett det inn i ovnen i 25 minutter til låret er gyllent. Ta det ut og legg det ned i langpannen. Sett et steketermometer i den tykkeste delen.

Trinn 3

Kjør sammen alle ingrediensene til en tykk saus. Pensle lammelåret med ca. halvparten av sausen. Skru ned ovnen til 140°C og stek videre til lammet har en kjernetemperatur på 58°C. Pensle på nytt lag med saus med jevne mellomrom. Når låret har riktig kjernetemperatur, tar du det ut av ovnen. Pensle på resten av sausen og la det hvile i minimum 20 minutter på en lun plass.