Rotgrønnsaksuppe med kyllingkjøttdeig

Tidsbruk 35 minutter
12 ingredienser
552 planlagt
Rotgrønnsaksuppe med kyllingkjøttdeig
Legg oppskrift
i handlelapp
En skikkelig høstsuppe med mye smak! Veldig god restemat når du har grønnsaker til overs.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Grønnsaker

1 stk
Løk
2 stk
Rødbeter
3 stk
Gulrøtter
500 g
Nypoteter
2 fedd
Hvitløk
2 ss
Olje

Suppe

1 terning
Grønnsaksbuljong
1.5 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Kyllingkjøttdeig

400 g
Kyllingkjøttdeig
1 ts
Tørket oregano, evt frisk

Tilsett

1 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Vask og skrell alle grønnsakene og skjær i biter. Finhakk løk og hvitløk. Ha løken i en stor gryte og surr i olje til den er myk.

Trinn 2

Tilsett kjøttdeigen og stek den sammen med løken i et par minutter. Tilsett så de andre grønnsakene og oregano.

Trinn 3

La det surre et par minutter. Ha i buljongterning og vann. Kok suppen i ca. 20 minutter til alle grønnsakene er møre og gode. Smak til med salt og pepper og server!

Serveringsforslag

Ha en boks med hakkede tomater, litt hakket ingefær og Geitmyras garam masala krydderblanding i suppa og du har straks en indisk gryte.

Barn kan

Vis barna hvordan man vasker, skreller og kutter en gulrot, og la dem hjelpe til med resten av grønnsakene. La dem få røre i gryta. La barna få lukte og smake på krydderne og snakk om hva de synes det smaker og lukter.