Risotto med bacon, gulrøtter og persille

Tidsbruk 25 minutter
6 ingredienser
5457 planlagt
Risotto med bacon, gulrøtter og persille
Legg oppskrift
i handlelapp
Den italienske forrettfavoritten risotto, er også et raskt og godt middagsalternativ som kan lages i mange smaksvarianter – her med sprøstekt bacon og gulrøtter.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

150 g
Bacon
2 dl
Risotto
2 stk
Gulrøtter
2 ss
Baconost
1 potte
Frisk persille
1 l
Hønsebuljong (NB! Noen buljongtyper inneholder gluten.)

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Skjær bacon i biter og stek det sprøtt i en panne. Hold av noen hele skiver til topping som også sprøstekes.

Trinn 2

Trinn 2

Ha ris og hønsebuljong i en kasserolle og kok under lokk på middels varme i ca. 10 minutter. Skjær gulrøtter i små terninger og ha dem i kasserollen. Kok videre i ca. 7 minutter til risen er al dente. Spe med mer buljong om nødvendig.

Trinn 3

Trinn 3

Rør inn baconost og smak til med salt og pepper. Vend inn de sprøstekte baconterningene og frisk hakket persille. Server med baconskiver på toppen.