Pollo al mattone med rotgrønnsaker

Tidsbruk 60 minutter
11 ingredienser
790 planlagt
Pollo al mattone med rotgrønnsaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne retten er vanlig i Italia, og betyr egentlig kylling under en murstein. Forskjellige kombinasjoner av urter og krydder kan gi variasjon til retten.

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Landkylling

1 stk
Landkylling
1 stk
Lime
2 ss
Rosmarin
1 dl
Olivenolje
4 fedd
Hvitløk

Rotgrønnsaker

2 pakke
Persillerot
3 ss
Olivenolje
3 stk
Gulrot
6 fedd
Hvitløk
1 nett
Sjalottløk

Topp med

1 ss
Bladpersille

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

Trinn 2

Trinn 2

Sett ovnen på 220°C. Åpne kyllingen på undersiden og legg den helt flat i en langpanne.

Trinn 3

Trinn 3

Gni den inn med olivenolje, rasp hvitløk, revet limeskall, hakket rosmarin, maldonsalt og kvernet pepper. Stek den i ovnen i ca. 10 minutter.

Trinn 4

Trinn 4

Skrell og skjær gulrot og persillerot i terninger, skrell løken og hvitløksfeddene og kok alt i 30 sekunder i lettsaltet vann. Hell av vannet. Ha på olivenolje, salt og pepper.

Trinn 5

Trinn 5

Legg det rundt kyllingen, senk temperaturen i ovnen til 190 C og bak videre i ca. 30 minutter (til kjernetemperaturen er 80 C). Dryss på rikelig med bladpersille og server.

Serveringsforslag

Stekte poteter med persille smaker deilig til.