Pollo al mattone med rotgrønnsaker
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.
Trinn 2
Sett ovnen på 220°C. Åpne kyllingen på undersiden og legg den helt flat i en langpanne.
Trinn 3
Gni den inn med olivenolje, rasp hvitløk, revet limeskall, hakket rosmarin, maldonsalt og kvernet pepper. Stek den i ovnen i ca. 10 minutter.
Trinn 4
Skrell og skjær gulrot og persillerot i terninger, skrell løken og hvitløksfeddene og kok alt i 30 sekunder i lettsaltet vann. Hell av vannet. Ha på olivenolje, salt og pepper.
Trinn 5
Legg det rundt kyllingen, senk temperaturen i ovnen til 190 C og bak videre i ca. 30 minutter (til kjernetemperaturen er 80 C). Dryss på rikelig med bladpersille og server.
Serveringsforslag
Stekte poteter med persille smaker deilig til.